Ελλάδα|11.12.2019 16:04

Δήμος Αθηναίων: Νέες στολές και εξοπλισμός για 2.600 εργαζόμενους

Newsroom

Νέες στολές και σύγχρονα μέσα ατομικής προστασίας ξεκίνησαν να διανέμονται σε όλες τις ειδικότητες εργατών της Διευθύνσεων Καθαριότητας, Μηχανολογικού, Πράσινου και Ηλεκτρολογικού του Δήμου Αθηναίων.

Ο δήμος προχώρησε πρόσφατα στην παραλαβή μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Εκτός από τα απολύτως απαραίτητα, όπως είναι τα γάντια, οι φόρμες και τα καπέλα, περισσότεροι από 2.600 εργαζόμενοι θα παραλάβουν και εξειδικευμένο εξοπλισμό όπως μάσκες με φίλτρα και ειδικά ενισχυμένα γάντια για εκείνους που δουλεύουν στην αποκομιδή απορριμμάτων. Γαλότσες, ειδικά αδιάβροχα και ειδικά αντιαλλεργικά γάντια για θα διατεθούν για να προστατεύονται τα χέρια των εργατών οδοκαθαρισμού, ενώ όλες οι ειδικότητες που εργάζονται σε εξωτερικό χώρο θα πάρουν ειδικές ολόσωμες και αδιάβροχες φόρμες για να αντιμετωπίζουν τα καιρικά φαινόμενα.

Ταυτόχρονα έχει αρχίσει ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης υπαλλήλων με στοχευμένα σεμινάρια που έχουν θέμα «Προστασία από λοιμώδη νοσήματα και χρήση ατομικών μέσων προστασίας» τα οποία εντάσσονται στην ευρύτερη θεματική ενότητα «Υγιεινή και Ασφάλεια στο χώρο Εργασίας», ενώ υπάρχει σχεδιασμός ώστε τμηματικά να εκπαιδευτούν όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στο πράσινο και στο ηλεκτρολογικό. 

«Είναι έξω με βροχή, με ζέστη και με αέρα. Είναι καθημερινά σε όλη την πόλη. Στις γειτονιές, τα πεζοδρόμια, τις πλατείες. Νύχτα μέρα. Είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν για έναν και μόνο σκοπό. Μια πόλη καθαρή, πράσινη και φωτισμένη. Οφείλουμε να προστατεύουμε την υγιεινή, την υγεία και την ασφάλεια τους. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να διασφαλίσουμε επιτέλους τα μέσα ατομικής τους προστασίας. Με νέες στολές, φόρμες, παπούτσια, ειδικά αδιάβροχα, καπέλα, ενισχυμένα γάντια και μάσκες με φίλτρα. Πρέπει να έχουν αυτά που χρειάζονται για να μας δίνουν αυτό που έχουμε ανάγκη. Μια Αθήνα περιποιημένη, όμορφη και φιλική για όλους μας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης που επισκέφθηκε το πρωί τον χώρο όπου γίνεται η διανομή του υλικού στους εργαζόμενους.

δήμος ΑθήναςΚώστας Μπακογιάννης