Ελλάδα|11.12.2019 17:28

Δολοφονία Γραικού: Πώς θα γίνει η δίκη του 46χρονου κτηνοτρόφου

Newsroom

Το θρίλερ εξαφάνισης του Δημήτρη Γραικού ξεκίνησε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016. Το πρωί είχε πάει κανονικά στη δουλειά του. Μίλησε στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του, ωστόσο από το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα ίχνη του χάθηκαν.

Σύμφωνα με όσα υποστήριζε τότε η σύζυγος του 59χρονου, ο άντρας της είχε φύγει το πρωί από το σπίτι στο Ωραιόκαστρο και πήγε στα σφαγεία Χαλάστρας για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση εισέπραξε 17.000 ευρώ, ποσό αρκετά σημαντικό ώστε να κάνει την οικογένειά του να ανησυχεί πως πίσω από την εξαφάνισή του ίσως να κρύβεται εγκληματική ενέργεια. «Ο σύζυγός μου πήγαινε τακτικά στα σφαγεία. Είναι η δουλειά του αυτή και εκείνη την ημέρα έπρεπε να πουλήσει κάποια ζώα. Ο αγοραστής είπε ότι του έδωσε 17.000 ευρώ. Δεν ξέρω αν ήταν περισσότερα ή λιγότερα, αλλά αυτά είπε ο αγοραστής στη κατάθεσή του», είχε υποστηρίξει η σύζυγός του.

Ακολούθησαν έρευνες, υπόνοιες στράφηκαν και στην σύζυγό του, σενάρια έλεγαν ότι πήγε στο εξωτερικό, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν επαληθεύτηκε. O τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Γραικό ήταν ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας. Αμέσως οι υποψίες έπεσαν πάνω του. Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε στις 30 Μαΐου του 2019. Ο κτηνοτρόφος ομολόγησε το έγκλημα και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου έθαψε τον άτυχο επιχειρηματία μαζί με το αυτοκίνητό του.

Απολογούμενος σε ανακριτή ο 46χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο θάνατος του κτηνοτρόφου ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος και επήλθε κατά τη διάρκεια μεταξύ τους συμπλοκής. Όπως φέρεται να απολογήθηκε, όταν διαπίστωσε το θάνατο του Γραικού πανικοβλήθηκε και αποφάσισε να θάψει το πτώμα του.

Ο ίδιος φαίνεται πως αρνήθηκε ότι είχε οικονομική διαφορά με το θύμα, αλλά επιβεβαίωσε ότι προηγήθηκε οικονομική συναλλαγή μεταξύ τους η οποία αφορούσε αγοραπωλησία ζώων.

Η δίκη του 46χρονου δράστη και εμπόρου κρεάτων ορίστηκε να γίνει σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ). Στο εδώλιο του δικαστηρίου παραπέμπεται να δικαστεί, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο 46χρονος έμπορος κρεάτων που που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Εκτός από τη βασική πράξη της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, το δικαστικό συμβούλιο τον καταλογίζει τις κατηγορίες της περιύβρισης νεκρού και της κλοπής.

Δημήτρης ΓραικόςδίκηΓραικός δολοφονία