Ελλάδα|11.12.2019 22:00

Η μάχη των Χριστουγέννων: Ανάβει το δέντρο του Πατούλη στο Πεδίον του Άρεως

Άρης Χατζηγεωργίου

Από την «καρδιά της Αθήνας» στο «μεγαλύτερο πάρκο του κέντρου της Μητροπολιτικής Αθήνας», ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ετοιμάζεται να πατήσει εκείνος την Παρασκευή (13/12) το κουμπί για να ανάψει το δικό του δέντρο των Χριστουγέννων και να ξεκινησει το εορταστικό πρόγραμμα στο Πεδίο του Αρεως.

Με μια εμφανή διάθεση άμιλλας απέναντι στον Δήμο Αθηναίων που άναψε την Τρίτη (10/12) το δικό του δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος -την «καρδιά της Αθήνας» όπως την αποκάλεσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης-, ο Περιφερειάρχης Αττικής παρουσίασε χθες αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που μετατρέπει το Πεδίο του Αρεως «σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή με ποικίλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα».

Το άναμμα του δέντρου θα γίνει στις 7.00 το βράδυ και θα ακολουθήσει συναυλία με τη συμμετοχή των Δ. Μπάση και Stavento. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου.

Πριν δυο χρόνια, όταν διεκδικούσε υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, ο κ. Πατούλης ζητούσε μεθ' επιτάσεως να μεταβιβασθεί το Πεδίο του Αρεως από την δικαιοδοσία της Περιφέρειας στον Δήμο. Τώρα, όμως, που έγινε Περιφερειάρχης τονίζει ότι η επιλογή του Πεδίου του Άρεως για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, σηματοδοτεί την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής στην αξιοποίηση και ανάδειξη του μητροπολιτικού πάρκου, προς όφελος των πολιτών, μετά από χρόνια υποβάθμισης και εγκατάλειψης: «Θέλουμε να γίνει ένα πάρκο πρότυπο ευζωίας και να ενισχύσουμε τον μητροπολιτικό του χαρακτήρα», «να γίνει ένα Central Park» ανέφερε ο κ.Πατούλης και σημείωσε πως θα συνυπάρξουν η λειτουργία του λαμπερού χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου, η επαφή με τα ήθη, τα έθιμα και τα προϊόντα από όλες τις Περιφέρειες της χώρας μας, οι δράσεις ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης καθώς και πρωτοβουλίες που προάγουν το μοντέλο της «πράσινης περιφέρειας».

Πρόσθεσε επίσης ότι φέτος η Περιφέρεια πήρε την πρωτοβουλία για τον εορταστικό φωτισμό της Αθήνας τοποθετώντας στολίδια σε 1500 στύλους ηλεκτροφωτισμού στις λεωφόρους Συγγρού, Κηφισίας, Αθηνών, Ποσειδώνος, Μεσογείων και Πειραιώς.

δήμος Αθηναίωνχριστουγεννιάτικο δέντροΓιώργος ΠατούληςΧριστούγεννα 2019Κώστας ΜπακογιάννηςΠεριφέρεια Αττικής