Ελλάδα|20.12.2019 12:37

Βόλος: Η ιστορία ενός αδέσποτου σε μια τοιχογραφία (pics)

Newsroom

Στα αδέσποτα ζώα είναι αφιερωμένη μια νέα μοναδική τοιχογραφία που δημιούργησε η ομάδα UrbanAct σε πολυκατοικία στον Βόλο. Η τοιχογραφία είναι δημιουργία του Ιταλού καλλιτέχνη Mattia Campo Dall'Orto και έγινε σε κτίριο απέναντι από το παλιό εργοστάσιο «Οινοπνεύματος».

Ο τίτλος της τοιχογραφίας είναι «A day in a diary of a Voiceless»  και είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα. Απεικονίζει έναν σκύλο σε σώμα ανθρώπου, να γράφει στο ημερολόγιο του, την καθημερινότητά του.

«Τι γίνεται αν μπορούσε ένας αδέσποτος σκύλος να μιλήσει; Τι γίνεται αν μπορούσε να γράψει ένα ημερολόγιο; Πόσες ιστορίες θα μπορούσε να πει; Ιστορίες για παγωμένες νύχτες, ζεστές ηλιόλουστες ημέρες, ατυχήματα και εκπλήξεις, ανθρώπους που νοιάζονται ή επιθετικούς ανθρώπους... Υπάρχουν τόσο πολλές άγνωστες ιστορίες που θα μπορούσαμε μόνο να φανταστούμε. Το έργο τέχνης αντιπροσωπεύει ένα σκύλο σε ανθρώπινο σώμα που γράφει σε ένα ημερολόγιο ή διαβάζει τις εμπειρίες του από το παρελθόν» ανέφερε σε ανάρτησή του ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία σε πολυκατοικία στο Βόλο

Στα εγκαίνια της τοιχογραφίας συμμετείχαν οι κάτοικοι της περιοχής, ο καλλιτέχνης, εκπρόσωποι της UrbanAct και η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου. Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του «CityCall», ενός φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών που δημιουργεί και υλοποιεί κάθε χρόνο η οργάνωση UrbanAct στο Βόλο. Μέχρι τώρα έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή πάνω από εξήντα δημόσιες τοιχογραφίες.

τοιχογραφίαΒόλος