Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. υπό το φόβο επανακατάληψης της έπαυλης Κούβελου
NewsroomΣυναγερμός σήμανε το πρωί στην ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από κάλεσμα αντιεξουσιαστών για συγκέντρωση στην έπαυλη Κούβελου στο Μαρούσι. Το κτίριο είχε εκκενωθεί από αστυνομικές δυνάμεις μόλις την περασμένη Τρίτη, στο πλαίσιο του σχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εκκένωση όλων των καταλήψεων της Αττικής.
Στην έπαυλη Κούβελου συγκεντρώθηκαν αρχικά το πρωί της Κυριακής περίπου 50 άτομα, τα οποία τάσσονται σε κείμενό τους που δημοσίευσαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υπέρ της συνέχισης της κατάληψης. Στην περιοχή έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να μην εισέλθουν στο κτίριο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε ότι οι συγκεντρωμένοι δεν πείραξαν το λουκέτο του κτιρίου, ενώ δεν υπήρξε κάποια ένδειξη ότι βρίσκεται κάποιος στο εσωτερικό της έπαυλης.
Σε κοντινή απόσταση από την έπαυλη Κούβελου βρίσκονται περίπου 150 άτομα που συμμετέχουν στη συγκέντρωση, ενώ παραμένουν στο σημείο διμοιρίες των ΜΑΤ.
Συνεχίζεται η συγκέντρωση έξω από την έπαυλη Κούβελου στο Μαρούσι. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο και έτσι είναι δύσκολο κάποιος να προσπαθήσει να μπει στο κτίριο. Νωρίτερα το πρωί δύο άτομα μπήκαν στο κτίριο, σήκωσαν πανό μπροστά από μία ανοιχτή πόρτα της έπαυλης και στη συνέχεια αποχώρησαν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έπαυλη Κούβελου είναι άδεια.
- Γιατί το Λιμενικό είχε κλειστή τη θερμική κάμερα στην πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο - «Δεν κρίθηκε αναγκαίο»
- «Απόβαση» των αγροτών με τα τρακτέρ στην Αθήνα - Νέος γύρος κινητοποιήσεων από Δευτέρα
- Γυναικοκτονία στη Νάπολη: Σκότωσε την 22χρονη αδερφή του επειδή άκουγε δυνατά μουσική
- 4 Φεβρουαρίου 1843: Η μέρα που ορφάνεψε η Ελλάδα - Η ανέκδοτη επιστολή για το θάνατο του Κολοκοτρώνη αφού πρώτα «συμπεθέρεψε η κάπα με τη γούνα»