Επάγγελμα Αγιος Βασίλης: Το άγχος για το μεροκάματο πίσω από το χαμόγελο
NewsroomΑρκετοί φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι επιλέγουν αυτές τις ημέρες το επάγγελμα του Αι Βασίλη για να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι για τις γιορτές. Στόχος τους, βέβαια, είναι να βρουν μια σταθερή και καλοπληρωμένη δουλειά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv στην πλατεία Συντάγματος, φορά την κόκκινη στολή του Αγίου, με το κουδουνάκι στο χέρι, ενώ προσκαλεί και αγκαλιάζει τα παιδιά. Εκείνα, ενθουσιάζονται όταν τον βλέπουν. Κάτω από τη στολή, όμως, βρίσκεται ο Θοδωρής.
«Το έκανα και πέρσι για να βγάλω λίγα λεφτά», λέει ο ίδιος στην κάμερα του Open. Είναι είκοσι ετών, στο δεύτερο έτος της σχολής του -σπουδάζει Οικονομικά- και στόχος του είναι να κάνει καριέρα ως λογιστής. Την περίοδο των εορτών, όμως, είναι στο πόστο του, ως Αγιος Βασίλης, στην πλατεία Συντάγματος.
Αντίστοιχα, η Μίνι, δίπλα στον Αγιο Βασίλη, είναι... ο εικοσάχρονος Τζουλιάνο, ο οποίος αναζητά έξτρα εισόδημα τα Χριστούγεννα, ενώ τον υπόλοιπο καιρό δουλεύει όπου μπορεί. Αυτός είναι ο τρίτος χρόνος που εργάζεται για αυτή τη γιορτή, αν και αυτό δεν είναι το επάγγελμα των ονείρων του.
Δείτε το θέμα όπως μεταδόθηκε από το Open Tv το βράδυ της Πέμπτης...
- 11η Σεπτεμβρίου: Περισσότεροι ήταν οι άνθρωποι που πέθαναν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα - Τι απέκρυψαν οι Αρχές
- «Νομίζω σου ήταν αρκετό τόσο»: Φρικιαστική μαρτυρία 19χρονου θύματος ενός κατά συρροή βιαστή
- Η στιγμή που το Phantom φλέγεται στον αέρα πριν συντριβεί στην Τανάγρα - Νέα βίντεο από την τραγωδία
- Μεγάλη αγώνια για τον Κωνσταντίνο Καρέτσα - Ένιωσε δυσφορία, έγινε αναγκαστική αλλαγή και αποχώρησε με φορείο