Ελλάδα|03.12.2018 08:58

Στο εδώλιο η σπείρα που εξαπατούσε συνταξιούχους ιερείς

Newsroom

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει η σπείρα που κατάφερε να αποσπάσει διάφορα ποσά από συνταξιούχους ιερείς, από διάφορες περιοχές της χώρας. Η υπόθεση εξαπάτησης των ιερέων θα εκδικαστεί την Τρίτη από το Πενταμελές Εφετείο της Πάτρας.

Πρόκειται για 18 άτομα εκ των οποίων ο ένας καταδικάστηκε ως αρχηγός. Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στις 28 Νοεμβρίου 2014, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, την Αμαλιάδα και την Αγία Βαρβάρα Αττικής, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Τρίκαλα, Κοζάνη, Σέρρες και Πρέβεζα. Όπως αναφέρει το tempo24news, σύμφωνα με την δικογραφία, η συνολική απάτη και η δράση της οργάνωσης απέφερε το ποσό των 450.000 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους ιερείς, λέγοντάς τους ότι είναι και οι ίδιοι παπάδες που εκπροσωπούν εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων. Τους ζητούσαν χρήματα, δήθεν για να διευθετήσουν υποτιθέμενες οικονομικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πάτρασπείραιερείς