Ελλάδα|03.12.2018 14:24

Ρόδος: «Σφίγγει ο κλοιός» γύρω από τους δολοφόνους της 21χρονης

Γιάννης Πολίτης

«Η τοπική κοινωνία της Ρόδου είναι συγκλονισμένη. Είναι πρωτόγνωρο πραγματικά, ένας νέος άνθρωπος, μια νέα φοιτήτρια να βρίσκει τόσο τραγικό θάνατο. Η τοπική κοινωνία είναι παγωμένη και παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένουμε όλοι να δούμε ποιος ή ποιοι διέπραξαν αυτό το ειδεχθές έγκλημα» ανέφερε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ροδιακή» Μιχάλης Μαστής μιλώντας στο ethnos.gr.

«Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι αυτή την ώρα δείχνουν τον κλοιό γύρω από τον δολοφόνο ή τους δολοφόνους να στενεύει επικίνδυνα. Από ώρα σε ώρα περιμένουμε να δούμε τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι λιμενικές αρχές και αν αυτά θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη ή των δραστών» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της «Ροδιακής» «τις εξελίξεις περιμένει με αγωνία η οικογένεια της άτυχης κοπέλας για να φανεί τι πραγματικά συνέβη».  

Σχολιάζοντας τις υβριστικές αναρτήσεις στο προφίλ της 21χρονης στο Facebook είπε πως «οι διωκτικές έπρεπε εξαρχής να έχουν εικόνα. Αν, υποτίθεται, έχουμε σοβαρό κράτος θα έπρεπε ήδη να κινηθούν διαδικασίες σύλληψης του ανθρώπου αυτού. Βέβαια δεν τον λες και άνθρωπο αυτόν που με τέτοιες χυδαίες εκφράσεις βρίζει μία νεκρή κοπέλα. Ο Ουμπέρτο Έκο εδώ και χρόνια έχει απαντήσει στο ερώτημα για τη χρήση των social media. Είχε πει πως "τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δυστυχώς έδωσαν και λόγο σε λεγεώνες ηλιθίων να εκφράζουν όπως εκφράζουν την άποψή τους. Σε άλλες περιπτώσεις μόνο σε καπηλειά και σε καταγώγια εξέφραζαν τέτοιες απόψεις και βέβαια αφού προηγουμένως είχαν κάνει χρήση αλκοόλ". Δυστυχώς ζούμε σε ένα κράτος στο οποίο ο καθένας μπορεί να βρίζει, να δυσφημεί, να λοιδωρεί, να εκφράζεται όπως εκφράστηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς να δίνει λογαριασμό».

Όπως ανέφερε «στο παρελθόν είχαμε εγκλήματα στη Ρόδο, αλλά όχι σε τόσο νεαρές ηλικίες, όχι με τέτοιο τρόπο, όχι με τέτοια ένταση και τέτοια απέχθεια. Είναι σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία γιατί αφορά έναν ευαίσθητο σημείο όπως η εκπαίδευση. Η κοπέλα ήταν στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, θεωρείται ως ένα από τα πιο ασφαλή πανεπιστήμια της χώρας. Ούτε καν κρούσματα βίας δεν είχαμε στο Πανεπιστήμιο όσα χρόνια θυμάμαι και καταλαβαίνετε πως θα αισθάνονται οι φοιτητές και οι καθηγητές της άτυχης κοπέλας».

«Όσο πιο γρήγορα καταλήξουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης οι αρχές τόσο το καλύτερο θα είναι για όλους» κατέληξε.

δολοφονίαΡόδοςφοιτήτρια