Ελλάδα|07.01.2020 17:50

Λέσβος: Τεράστια προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Newsroom

Τεράστιες ζημιές στο Δήμο Δυτικής Λέσβου έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων δύο ημερών στο νησί. Μάλιστα, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, υπέβαλλε και αίτημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την κήρυξη δύο δημοτικών ενοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σημαντικότερα προβλήματα παρατηρούνται στη δημοτική ενότητα Πολιχνίτου, με μεγαλύτερο την ολική καταστροφή του παραλιακού δρόμου της Νυφίδας. Το οδόστρωμα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή ο δρόμος να είναι απροσπέλαστος.

Σημαντικές ζημιές παρατηρούνται και στη δημοτική ενότητα Ερεσού – Αντίσσης από καταπτώσεις δέντρων εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από την Κυριακή, ενώ αξεπέραστα προβλήματα έχουν προκληθεί από το βράδυ της Κυριακής και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μέρους της περιοχής, με σπίτια να μην έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα για πάνω από 24 ώρες.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου κατέγραψε και προβλήματα από κατολισθήσεις, οι οποίες έχουν αποκλείσει σε κάποιες περιπτώσεις περιφερειακούς και αγροτικούς δρόμους.

Στο υπόλοιπο νησί κλειστός εξακολουθεί να παραμένει ο δρόμος από Ραντάρ προς Μεγαλοχώρι.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας και στη Χίο με ανέμους και χιονοπτώσεις στα βόρεια του νησιού. Από τα μεσάνυχτα των Θεοφανίων και μέχρι το πρωί της Δευτέρας υπήρξαν 33 συμβάντα στα οποία παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το σοβαρότερο από αυτά ήταν στην περιοχή Ροδώνα της Βολισσού, όπου και απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα από τα σπίτια τους, λόγω των κινδύνων που εγκυμονούσε η υπερχείλιση του χειμάρρου Μαλαγκιώτη.

Όπως ενημέρωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, η διέλευση γίνεται μόνο με αλυσίδες, λόγω του παγετού, στα εξής σημεία του οδικού δικτύου: Χίος - Βολισσός, από το 17ο χιλιόμετρο μέχρι το κόμβο του Πυτιούς, Κόμβος Διευχών μέχρι Καμπιά, καθώς και Χίος - Αυγώνυμα.

ΧίοςΛέσβοςκακοκαιρία