Ελλάδα|04.12.2018 10:01

Έλατο Χαλκιδικής: Πόσο θα σας κοστίσει φέτος τα Χριστούγεννα

Τίμος Φακαλής

Από 20 έως 100 ευρώ κυμαίνονται φέτος οι τιμές των ελάτων από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής τα οποία πωλούνται όπως κάθε χρόνο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην Αθήνα οι τιμές είναι σχετικά υψηλότερες αφού στο τελικό ποσό συνυπολογίζεται το κόστος της μεταφοράς, αλλά και το υψηλό συχνά ενοίκιο το οποίο χρειάζεται να καταβάλουν σε δήμους για τις ημέρες της παραμονής τους στους υπαίθριους χώρους όπου διαθέτουν τα έλατα.

Ο Ταξιάρχης Χαλκιδικής διαθέτει κάθε χρόνο  το 75% των χριστουγεννιάτικων δέντρων στην ελληνική αγορά. 

Οι ελατοπαραγωγοί έπιασαν ήδη θέση στη βόρεια και νότια πύλη της ΔΕΘ, αλλά και σε πολλά σημεία της Αθήνας  και είναι έτοιμοι για τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο. Όπως εκτιμούν οι ίδιοι η αγοραστική κίνηση για τη φετινή σεζόν θα είναι παρόμοια με εκείνη της αντίστοιχης περσινής, με ανοδικές τάσεις.

«Ευελπιστούμε η χρονιά να είναι όπως πέρυσι και ελπίζουμε να πάει λίγο καλύτερα. Πέρυσι διατέθηκαν γύρω στα 20.000 δέντρα, ευελπιστούμε να πάμε περίπου στο ίδιο» εξήγησε ο πρόεδρος του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών και Πωλητών Χριστουγεννιάτικων Δέντρων Γιάννης Ξάκης.

Τα περισσότερα δέντρα, «περίπου τα 2/3 ίσως και κάπως περισσότερο της παραγωγής» όπως ανέφερε ο κ. Ξάκης διατίθενται στην Αθήνα από την παραγωγή του Ταξιάρχη 
Φέτος όπως και πέρσι οι ελατοπαραγωγοί προσφέρουν δωρεάν μεταφορά των δέντρων στα νοικοκυριά

ΘεσσαλονίκηΧριστούγενναΧαλκιδικήχριστουγεννιάτικα δέντρα