Ελλάδα|15.01.2020 13:30

Μπρα ντε φερ ΕΛ.ΑΣ. - Δικαιοσύνης για την κατάληψη στο Κουκάκι

Newsroom

Αντιδράσεις στους κόλπους της Αστυνομίας έχει προκαλέσει η απόφαση των δικαστικών λειτουργών να ασκήσουν δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στους συλληφθέντες της κατάληψης στο Κουκάκι, και όχι σε βαθμό κακουργήματος.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αναφέρεται ότι η δίωξη ασκήθηκε «κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον των εισαγγελέων και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης». Προστίθεται, μάλιστα, πως «μόνο αρμόδιο για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο».

Οι αστυνομικοί, από την άλλη, θεωρούν πως ο φάκελος που είχαν φτιάξει για τους συλληφθέντες περιείχε αρκετά στοιχεία προκειμένου οι κατηγορούμενοι να διωχθούν για κακούργημα, καθώς κάνουν λόγο για απόπειρες κατά της ζωής τους, ενώ αναφέρουν πως οι καταληψίες του κτιρίου στην οδό Ματρόζου τους έριχναν τσιμεντόλιθους, περιττώματα, πυροσβεστήρες αλλά και καθαριστικά για πιάτα, με αποτέλεσμα κάποιοι αστυνομικοί να τραυματιστούν σοβαρά. 

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έστειλαν στην Εισαγγελία οπτικοακουστικό υλικό με τα επεισόδια που σημειώθηκαν.Σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρχουν λάθη, το Δικαστήριο θα ξαναδεί το ζήτημα της δικογραφίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN TV

αστυνομίαΔιώξηεισαγγελίαΕΛΑΣ