Ελλάδα|04.12.2018 20:07

Φονικό στην Κέρκυρα: Μου έβρισε τη μάνα και τον σκότωσα

Ευλαμπία Ρέβη

«Εγώ το έκανα, εγώ τον σκότωσα. Μου έβρισε τη μάνα που για εμένα είναι ό,τι πιο ιερό έχω. Ο πατέρας μου έλειπε στα καράβια τριάντα χρόνια και αυτή με μεγάλωσε. Δεν άντεξα την προσβολή, το μυαλό μου θόλωσε, πήγα σπίτι, άρπαξα την καραμπίνα και τον σκότωσα». Με αυτά τα λόγια ο 44χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας ενός 63χρονου Αλβανού στο χωριό Δραγωτινά της Κέρκυρας παραδέχτηκε στους αστυνομικούς την πράξη του. Ο 44χρονος φέρεται να υποστήριζε ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες στο σώμα του έχει χτυπήσει τατουάζ με το σήμα της σβάστικας και στις τελευταίες εκλογές ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος του πολιτικού μορφώματος στην Λευκίμμη. Ο δράστης οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη και την Κυριακή προφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ανάκρισή του 44χρονου, που είναι πατέρας τριών ανηλίκων, κράτησε είκοσι ολόκληρες ώρες μέχρι να ομολογήσει το έγκλημα πέντε ημέρες μετά την τέλεσή του. Η τοπική κοινωνία είχε βουήξει κατονομάζοντας τον ως τον άνθρωπο που θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την ανθρωποκτονία και για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κερκύρας τον είχαν βάλει στον στενό κύκλο υπόπτων από την πρώτη στιγμή.

«Πριν καιρό είχαν μαλώσει άσχημα στο καφενείο. Το θύμα ζούσε χρόνια στην Ελλάδα και ήταν αγαπητός σε όλους. Ποτέ δεν είχε βλάψει κανέναν. Είχαν καβγαδίσει πολύ έντονα για εθνικά θέματα και από τότε δεν μιλούσαν», είχε δηλώσει κάτοικος του χωριού στις διωκτικές Αρχές.

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του 44χρονου με την πρόφαση ελέγχου της κυνηγετικής καραμπίνας την οποία κατείχε νόμιμα είπε ότι δεν την έχει πια και ότι την πέταξε στο λιμάνι της Λευκίμμης. «Το έκανα για να μην σκοτώσω την γυναίκα μου και για να μην αυτοκτονήσω», απάντησε όταν τον ρώτησαν τον λόγο που προχώρησε σε αυτήν την πράξη. Σύμφωνα με άτομα από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον με την δεύτερη σύζυγό του έχουν μαζί δυο παιδιά και τον τελευταίο χρόνο βρίσκονταν σε διάσταση.

Δύο δύτες «όργωσαν» τον βυθό στο σημείο που υπέδειξε δίχως αποτέλεσμα. «Βγάλαμε πέντε τόνους φύκια και άμμο χωρίς να βρούμε τίποτα. Μετά μας είπε ότι την πέταξε στα σκουπίδια», σχολιάζει σχετικά στο «Έθνος» αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα της υπόθεσης. Ο 44χρονος έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις μέχρι που «έσπασε» και ομολόγησε ότι με την κυνηγετική του καραμπίνα δολοφόνησε τον άτυχο Αλβανό εργάτη και στη συνέχεια την πέταξε σε δασώδη περιοχή τρία χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.

Όλα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, 25 Νοεμβρίου. Ο 63χρονος περπατούσε στον επαρχιακό δρόμο Δραγωτινών - Σπαρτερών και, όπως συνήθιζε, έκανε οτοστόπ στους συγχωριανούς του για να τον ανεβάσουν με το αυτοκίνητο στο χωριό. Στο σήμα του σταμάτησε ο 44χρονος και εκεί διαπληκτίστηκαν έντονα. Ο δράστης έφυγε και γύρισε πίσω, πυροβολώντας τον μέσα από το αυτοκίνητό του. Όταν το θύμα δέχτηκε την πρώτη βολή φαίνεται ότι γύρισε για να προστατευθεί γυρίζοντας, ωστόσο, από την πλευρά του δράστη και τότε δέχτηκε την δεύτερη θανατηφόρα βολή. Η σορός του 63χρονου -η οικογένεια του οποίου δήλωσε αμέσως την εξαφάνισή του- βρέθηκε το πρωί της επόμενης ημέρας μέσα σε χαντάκι από πολίτη.

Σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για την Λευκίμμη» κάνει λόγο για ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την δολοφονία, αναφέροντας, μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της «συνοδείας» και του «κλιμακίου» της ΧΑ στη Λευκίμμη».

Τους ισχυρισμούς αυτούς διαψεύδει με δήλωσή του στο «ethnos.gr» ο δικηγόρος του 44χρονου, Χρήστος Αρώνης, επισημαίνοντας ότι πίσω από την δολοφονία κρύβονται προσωπικές διάφορες. «Σε καμία περίπτωση αυτό το έγκλημα δεν έγινε για λόγους εθνικιστικούς ή ρατσιστικούς. Ο πελάτης μου δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής ούτε ήταν ποτέ εγγεγραμμένος ούτε είχε κάποια σχέση. Όλα αυτά είναι ανυπόστατες φήμες», τονίζει.

Ο δράστης, που κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης είναι χρηστης ναρκωτικών ουσιών, την ώρα του εγκλήματος φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ψυχοτρόπων ουσιών. Για τον λόγο αυτό και ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να υποβληθεί σε σχετικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Χρ. Αρώνη, «ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος και το έχει μετανιώσει. Ήταν η κακιά η στιγμή. Έχει ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος για την πράξη του και είναι συγκλονισμένος».

έγκλημαΚέρκυρα