Ελλάδα|19.01.2020 09:47

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η πρόγνωση του καιρού για όλη την εβδομάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ο δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο και το κρύο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Κυριακή. Αναλυτικότερα, στα ανατολικά και τα νότια αναµένονται συννεφιές και θα σηµειωθούν λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα πεδινά, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών.

Στα δυτικά και τα βόρεια αναµένονται λίγες συννεφιές που στα δυτικά βαθµιαία θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να βρέξει πρόσκαιρα και τοπικά, κυρίως στο Κεντρικό και το Βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αναµένεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεµοι στα πελάγη µας θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα προσεγγίζουν στο Αιγαίο τα 6 µε 7 µποφόρ, ενώ η θερµοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 11 βαθµούς και τους 13 µε 15 στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί προβλέπεται στα ηπειρωτικά, οπότε χρειάζεται προσοχή. Συννεφιές αναµένουµε στην Αττική και δεν αποκλείεται να σηµειωθούν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια. Λίγα χιόνια ίσως πέσουν στην Πάρνηθα.

Το κρύο θα είναι αρκετά έντονο, µε τους βοριάδες να φθάνουν στα ανατολικά τα 6 µε 7 µποφόρ και τη θερµοκρασία να µην ξεπερνά τους 12 βαθµούς Κελσίου. Ηλιοφάνεια και κρύο περιµένουµε στη Θεσσαλονίκη, µε πιθανότητα παγετού κατά τόπους νωρίς το πρωί και τον υδράργυρο µέχρι τους 9 βαθµούς Κελσίου.

Στην προοπτική του καιρού µέχρι και την Πέµπτη δεν αναµένονται αξιόλογες διακυµάνσεις και τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι το κρύο, οι βοριάδες στο Αιγαίο και ο παγετός στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί. Λίγες ασθενείς τοπικές βροχές ίσως απασχολήσουν τµήµατα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Βόρειας Κρήτης, ενώ λίγα χιόνια ίσως πέσουν στα ορεινά αυτών των περιοχών.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να αποκτά ο καιρός το Σαββατοκύριακο, µε περισσότερο κρύο και τα χιόνια να κατεβαίνουν σε πιο χαµηλά υψόµετρα στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, µια και πολικές αέριες µάζες φαίνεται να κινούνται προς τη χώρα µας.

καιρός σήμερακαιρόςάνεμοι