Ελλάδα|04.12.2018 23:38

Δολοφονία στη Ρόδο: Θρήνος για την Ελένη - Βαρύ το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες

Newsroom

Θρήνος και οργή... Αυτά είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν για την υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Στο Διδυμότειχο, όπου αύριο το πρωί (11:00) θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία η άτυχη 21χρονη, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Η Ελένη που σπούδαζε στη Ρόδο, εντοπίστηκε πεταμένη στη θάλασσα. Και αύριο οι γονείς της, οι συγγενείς της και οι φίλοι της θα της πουν το τελευταίο αντίο. 

Η εξιχνίαση του εγκλήματος

Ένας 19χρονος Αλβανός και ένας 21χρονος Έλληνας ομολόγησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας το έγκλημα. Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο ποιος από τους δύο είναι αυτός που σκότωσε τη φοιτήτρια. Οι δύο τους κατηγορούνται ότι τη σκότωσαν στο σπίτι του ενός εξ αυτών, επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις και αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, μετέφεραν το πτώμα της στην παραλία της Λίνδου και το πέταξαν στη θάλασσα.

Πληροφορίες της ΕΡΤ λένε ότι ενδεχομένως η κοπέλα να ήταν ακόμη ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα. Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας είπε το πρωί στον ΣΚΑΪ ότι τα ξημερώματα άνθρωπος από το Λιμενικό του τηλεφώνησε και του είπε χαρακτηριστικά: «Το έκλεισα το ζήτημα, είναι αυτοί οι δύο άνθρωποι». «Είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα» τόνισε και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας της κόρης του, αλλά και όσους συμπαραστέκονται στην οικογένεια.

«Θα γίνει λίγο ελαφρύτερο το χώμα που θα τη σκεπάσει» είπε. «Τι να σας πω; Να χάνεις με τον πιο τραγικό τρόπο το παιδί σου; Να μην το ζήσει μάνα και να μην το βιώσει κανείς», λέει στην κάμερα του OPEN  η μητέρας της. Η ίδια ραγίζει καρδιές. Κρατά τις φωτογραφίες της κόρης της στα χέρια και ο πόνος είναι φανερός τόσο στη φωνή της όσο και στην έκφρασή της. «Θέλω όλες οι μάνες να προσέχουν τα παιδιά τους και να μην εμπιστεύονται κανέναν», συνεχίζει η ίδια. 

Οι διώξεις

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για βιασμό, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου στους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία της φοιτήτριας οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν την Τετάρτη στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι και η απαγγελία κατηγοριών για βιασμό και η δίωξη ασκήθηκε με βάση την ομολογία του 19χρονου Αλβανού που έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του ενώ ο 23χρονος Ροδίτης αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμειξη.

Με βάση πάντως την ομολογία του 19χρονου η δολοφονία έγινε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του 21χρονου στην περιοχή της Λίνδου, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα της φοιτήτριας.

Αύριο οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, εκεί όπου αναμένεται να διαλευκανθούν αρκετά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η φοιτήτρια.

Συγγενής ενός εκ των συλληφθέντων εντόπισε τη σορό της 21χρονης

Μέσω διαδικτύου είχε γνωρίσει τους δύο νεαρούς που κατηγορούνται για τη δολοφονία της, η 21χρονη φοιτήτρια στη Ρόδο. Τραγική ειρωνεία, μάλιστα, είναι ότι το πτώμα της κοπέλας εντόπισε συγγενής του ενός από τους δράστες.

Συγγενής του 21χρονου κατηγορουμένου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε: «Και εμάς μας ήρθε πολύ βαρύ και ξαφνικό γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά τα πράγματα. Τον περισσότερο χρόνο αυτό το παιδί έμενε μέσα στην πόλη. Όσο για τους γονείς του είναι άξιοι, δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα. Έχουν πέσει από τα σύννεφα, που λέμε».

Οι δύο νεαροί γνωρίστηκαν στο γυμναστήριο και άρχισαν να κάνουν παρέα. Την άτυχη φοιτήτρια φέρεται να γνώρισε o 21χρονος μέσω facebook, ενώ η κοπέλα ήταν συμφοιτήτρια με την αδερφή του 19χρονου κατηγορουμένου.

Όπως πρόσθεσε ο συγγενής του 21χρονου: «Το πτώμα της κοπέλας βρέθηκε στην παραλία Φώκια και τυγχάνει να είναι δίπλα στης μητέρας μου. Τη βρήκε ο αδελφός μου εκεί, εκείνη την ημέρα και ειδοποίησε το Λιμενικό».

Κούγιας: Εν ζωή η κοπέλα όταν την πέταξαν στο νερό

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Αλέξη Κούγια, οι δύο νεαροί ηλικίας 19 και 23 ετών φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει «ερωτικό βράδυ στο εξοχικό σπίτι του ενός εξ αυτών», με την κοπέλα να αρνείται. Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Κούγιας στο ραδιόφωνο του 24/7, ο μικρότερος έχει ομολογήσει τον βιασμό της, ωστόσο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, όπου και αναμένεται να ακούσουν το κατηγορητήριο. Ο ποινικολόγος σημείωσε πως η άτυχη κοπέλα, ήταν εν ζωή όταν την έριξαν στο νερό, πράγμα που αποδεικνύεται από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.


Βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν την τραγωδία

Βίντεο ντοκουμέντο από πρατήριο καυσίμων στην επαρχιακή οδό Ρόδου-Λίνδου εξασφάλισε το OPEN TV. Είναι λίγο πριν συμβούν όλα όταν η 21χρονη Ελένη ήταν ακόμη ζωντανή. Με αυτό το όχημα την οδήγησαν οι δύο φερόμενοι ως δράστες στο εξοχικό του ενός εκ των δύο δραστών, σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές. Εκεί, σύμφωνα με τις Αρχές, οι δύο προσπάθησαν να τη βιάσουν.

Γι' αυτό και ο εισαγγελέας άσκησε δίωξε εναντίον των δύο φερόμενων ως δραστών και για βιασμό, κατηγορία που βασίζεται στα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι φερόμενοι ως δράστες, αφού μετέφεραν τη νεαρή κοπέλα στην εξοχική κατοικία ενός εκ των δύο - η οποία απέχει περίπου 50 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Ρόδου - απαίτησαν από την ίδια να συνευρεθεί ερωτικά και με τους δύο. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στις 28 Νοεμβρίου. Εκείνο το πρωί στις 08.45 το Λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το λιμενικό κλιμάκιο Λίνδου για την ύπαρξη της σορού στην περιοχή. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 25 έως 35 ετών, ύψους 1.75 μέτρων, με κανονική σωματική διάπλαση, μαύρα μαλλιά που φέρει ένα τατουάζ «τριαντάφυλλο» χρώματος μαύρου και κόκκινου, μεγέθους 20 εκατοστών στην γάμπα του δεξιού της ποδιού. Έφερε εκδορές και εκχυμώσεις στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Από τις έρευνες που έγιναν στην ξηρά δεν είχαν βρεθεί ρούχα ή άλλα αντικείμενα ενώ από τις έρευνες κοντά στην περιοχή που βρέθηκε το πτώμα, όπου υπάρχουν κυρίως εξοχικές κατοικίες, κανείς δεν είδε ή άκουσε κάτι, που θα μπορούσε να διαφωτίσει τις έρευνες. Το πτώμα της βρέθηκε γυμνό, φορώντας λυμένο έναν μοβ στηθόδεσμο, δεν προέκυψαν, τουλάχιστον αρχικά, ίχνη βιασμού.

Τις επόμενες μέρες ο πατέρας αναγνώρισε το πτώμα της κόρης του και οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν υπήρχαν ενδείξεις για ατύχημα ή αυτοχειρία. Αυτό προκύπτει και από την ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα της οποίας παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές του νησιού. Η 21χρονη φοιτήτρια σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στη γάμπα του δεξιού της ποδιού, ένα τριαντάφυλλο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο, ενώ συγγενείς της πήγαν στο νησί και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα.

Ρόδοςδολοφονία