Ελλάδα|29.01.2020 15:43

Γρίπη: Τρεις ασθενείς στην εντατική - Εξι κρούσματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Newsroom

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύονται δύο άντρες και μία γυναίκα, οι οποίοι και έχουν νοσήσει με τον ιό της γρίπης. Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει το πρωί της Τετάρτης στο neakriti.gr, ο διευθυντής της εντατικής, Μπάμπης Μαρκάκης: «Υπάρχουν δύο σοβαρά περιστατικά που έχουν επιβεβαιωθεί με τον ιό της γρίπης. Σε αρκετά σοβαρή κατάσταση είναι ένας ηλικιωμένος, 81 ετών, που είναι σε πολυοργανική ανεπάρκεια και ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο».

Αναφορικά με τον δεύτερο ασθενή στην εντατική, ο κ. Μαρκάκης διευκρινίζει ότι σε αντίθεση με τον 81χρονο που είχε εμβολιαστεί, ο 50χρονος δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης. «Είναι σε καλύτερη κατάσταση και αναμένεται σύντομα να πάρει εξιτήριο», πρόσθεσε ο κ. Μαρκάκης.      

Μια ακόμη γυναίκα εισήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στην εντατική μονάδα του ίδιου νοσοκομείου και η οποία μέχρι πρότινος νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία 50χρονη γυναίκα που δεν είχε εμβολιαστεί λόγω αλλεργίας. Δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά βρίσκεται σε σοβαρή και ελεγχόμενη κατάσταση ενώ η γρίπη έχει «προσβάλει» το ανοσοποιητικό της σύστημα. Να σημειωθεί ότι πέραν των συγκεκριμένων ασθενών, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη τρεις ασθενείς, μεσήλικες που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης, χωρίς η υγεία τους να διατρέχει κίνδυνο.

Πηγή: neakriti.gr  

Κρήτηνοσοκομείογρίπηασθενείς