Ελλάδα|30.01.2020 20:57

Πώς ήρθε σε επαφή ο «τοξοβόλος» με τη συνεργάτη της Πόλας Ρούπα

Newsroom

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιπτώσεις των συλλήψεων που έκανε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και συγκεκριμένα του «τοξοβόλου» Γιάννη Μιχαηλίδη και της συνεργού της Πόλας Ρούπα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο Open TV, οι δύο συλληφθέντες εξαφανίστηκαν με περίπου δέκα ημέρες διαφορά. Ο «τοξοβόλος» εξαφανίστηκε από τις φυλακές που βρισκόταν, διότι κατάλαβε ότι θα ερχόταν μια αλλαγή στο ποινικό σύστημα και θα έπρεπε να μείνει παραπάνω στη φυλακή, ενώ λίγες μέρες αργότερα εξαφανίστηκε η συνεργός της Παναγιώτας Ρούπα, μάλιστα μια ημέρα πριν ακούσει από το δικαστήριο ότι καταδικάζεται ως μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η Πόλα Ρούπα και ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχαν έρθει σε επαφή μέσα στη φυλακή. Κάποια στιγμή φαίνεται ότι η συνεργός της Παναγιώτας Ρούπα «τα χάλασε» με την μέντορα της και μέσα στις φυλακές άρχισε να έχει επαφές με εγκλείστους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Σύμφωνα με την Μίνα Καραμήτρου, εκεί υπάρχει ένα άτομο το οποίο έχει ασχοληθεί με την τρομοκρατία, βρίσκεται αυτή τη στιγμή εκτός φυλακών και ήταν το άτομο αυτό που έφερε σε επαφή αυτούς τους δύο ενώ ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες. Σύμφωνα με την αστυνομία, στόχος τους ήταν η δημιουργία μιας καινούριας τρομοκρατικής οργάνωσης, θα οργάνωναν κάποιο «χτύπημα» και θα αναλάμβαναν ως πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση.

Ο «τοξοβόλος» φέρεται να εμπλέκεται και σε ένα περιστατικό που συνέβη στη Χαλκιδική πριν από μερικές εβδομάδες. Ένας αστυνομικός, ο οποίος πήγαινε στην εργασία του, είδε σε έναν επαρχιακό δρόμο ένα τζιπ με μια κοπέλα. Κατέβηκε, λοιπόν, για να δει αν η κοπέλα χρειάζεται κάποια βοήθεια. Εκείνη τη στιγμή, εμφανίστηκαν μπροστά του δύο άνδρες, οι οποίοι τον απείλησαν, τον ακινητοποίησαν, τον έβαλαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν. Το τζιπ εντοπίστηκε κάποιες μέρες μετά σε έναν γκρεμό και όταν οι Αρχές το μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρήκαν μέσα σε αυτό DNA του «τοξοβόλου». Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο ψάχνει αυτή τη στιγμή η Αστυνομία είναι γιάφκες, για αυτό ψάχνουν τις πλαστές ταυτότητες, καθώς είναι ανύπαρκτα τα ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές.

αντιτρομοκρατικήΠυρήνες της φωτιάςτοξοβόλος του ΣυντάγματοςΕπαναστατικός ΑγώναςΠόλα Ρούπα