Ελλάδα|05.12.2018 23:30

Μητέρα Γρηγορόπουλου στο OPEN: «Ο Αλέξανδρος ήταν κατά της βίας» (vid)

Newsroom

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, η μητέρα του Τζίνα Τσαλικιάν μίλησε στο OPEN TV. H κυρία Τσαλικιάν ζητάει να λάμψει η αλήθεια. Σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώνονται κάθε χρόνο στις 6 Δεκεμβρίου, επισημαίνει πως ο γιος της απεχθανόταν τη βία, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν ανήκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

«Ήταν μία τραγωδία με την πραγματική έννοια του όρου. Η ζωή μου και η ζωή της οικογένειάς μου άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη» ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως «είμαι πεπεισμένη πως η δολοφονία του εξυπηρετούσε κάποιες σκοπιμότητες. Εύχομαι ως το τέλος της ζωής μου να λάμψει η αλήθεια και να δοθούν εξηγήσεις στα αναπάντητα ερωτηματικά μου και να φύγει το αγκάθι που έχω μέσα στην ψυχή μου».

Η ίδια επίσης τόνισε ότι: «Θυμάμαι πως ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε καλέσει έκτακτο, άτυπο υπουργικό συμβούλιο για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η οποία παρουσίαζε σημάδια αποσταθεροποίησης. Υπήρχαν απόψεις να αναλάβει τη διαχείριση της κατάστασης ο στρατός. Με αυτές τις απόψεις διαφώνησε ο κ. Καραμανλής και ο τότε υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος».

«Ο Αλέξανδρος ήταν κατά της βίας, ήταν ένα παιδί που αποδοκίμαζε τις βιαιοπραγίες και τις καταστροφές. Δεν θα ήθελε με τίποτα να συνδεθεί το όνομά του με αυτά που γίνονται τώρα» τόνισε.

Σχολιάζοντας τη στάση του Επαμεινώνδα Κορκονέα η Τζίνα Τσαλικιάν σημείωσε πως «σπίλωνε και εξακολουθεί να σπιλώνει τη μνήμη ενός παιδιού για να υπερασπιστεί τον εαυτό του». 

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος