Ελλάδα|06.12.2018 11:48

Στο πόδι η Θράκη για την ίδρυση Νομικής στην Πάτρα

Newsroom

Casus Belli θεωρούν την απόφαση ίδρυσης τέταρτης νομικής σχολής, στο Πανεπιστήμιο Πατρών δικηγορικοί σύλλογοι του Εφετείου Θράκης αλλά και το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο προχωρώντας σε κινητοποιήσεις.  Από την Τετάρτη οι δικηγορικοί σύλλογοι Καβάλας, Δράμας, Ορεστιάδας και Ξάνθης έχουν ξεκινήσει αποχή από τα καθήκοντά τους η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή.  

Την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου από την Πέμπτη (06/12) έως και την επόμενη Τρίτη (12/12) αποφάσισε χθες  η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.).

Σε ανακοίνωσή τους οι δικηγορικοί σύλλογοι της Θράκης τονίζουν ότι «η υλοποίηση της εξαγγελίας ίδρυσης μιας νέας Νομικής Σχολής είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ., η οποία χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς υποδομές και χάρη στη συνέπεια του επιστημονικού προσωπικού που τη στελεχώνει, ανταποκρίνεται σε υψηλό επίπεδο σπουδών, αντάξιο των λοιπών Νομικών Σχολών».

Υπέρ των αντιδράσεων τάσσεται και ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ., Φώτης Μάρης. «Είμαι απολύτως σύμφωνος με την εν λόγω αντίδραση, διότι η πρόταση ίδρυσης Νομικής Σχολής στην πόλη της Πάτρας, από το Πανεπιστήμιο Πατρών, δεν καλύπτει καμία ανάγκη σε ότι αφορά το δικηγορικό επάγγελμα, όπως και καμία ανάγκη συνολικά της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Ελλάδα» ανέφερε ο αντιπρύτανης μιλώντας για το θέμα. 

πανεπιστήμιοκατάληψηΘράκη