Ελλάδα|14.02.2020 13:20

Καιρός: Βροχερός ο Αγιος Βαλεντίνος - Κρύο, καταιγίδες από Παρασκευή (14/2)

Newsroom

Οσοι θελήσουν να πάρουν το ταίρι τους και να βγουν απόψε για να γιορτάσουν τον Αγιο Βαλεντίνο, καλό θα είναι να κρατούν και μια ομπρέλα...

Ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος στο άνοιγμα της ημέρας, όμως ο άστατος καιρός θα κάνει αισθητή την παρουσία του από τη Δυτική Ελλάδα και θα φτάσει μέχρι αύριο το μεσημέρι σε όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Πρώτα θα «χτυπήσει» στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα και σιγά σιγά θα καλύψει όλη τη χώρα. Καταιγίδες θα πλήξουν αρχικά αυτές τις περιοχές κι αύριο θα επηρεάσουν το βορειοανατολικό Αιγαίο και την ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί μέσης έντασης, ενώ μέσα στη νύχτα θα γυρίσουν σε βοριάδες με μεγάλη ένταση γύρω στα 8-9 μποφόρ και έτσι θα έχουμε και την έλευση του κρύου.

Παρόλα αυτά θα προσεγγίσουμε σήμερα τους 16-17 βαθμούς, καθώς ο Γαρμπής (νοτιάς) κρατά ψηλά τον υδράργυρο. Στην Αττική θα έχουμε συννεφιά, ωστόσο, όσο πέφτει η νύχτα θα εκδηλωθούν βροχές κι ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες.

Στη Θεσσαλονίκη δεν αναμένονται ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα, όμως από το βράδυ ο Σορόκος (νοτιάς) δίνει τη θέση του στον Βαρδάρη (βοριάς) και θα έχουμε πτώση θερμοκρασίας και δυνατούς ανέμους.

Σταδιακά, αναμένεται να έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας, που θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, όμως στη συνέχεια το σκηνικό του καιρού θα γίνει και πάλι ανοιξιάτικο, έως και την ερχόμενη Πέμπτη, που αναμένουμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.

κακοκαιρίαΆγιος Βαλεντίνοςκαιρός