Ελλάδα|07.12.2018 12:23

Αυτοψία του ethnos.gr στο ΑΠΘ: Ολική καταστροφή - Κλοπές, βεβήλωση εικόνων (vids+pics)

Τίμος Φακαλής

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζουν σήμερα, μια μέρα μετά την επέτειο του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου και τέσσερις όροφοι της θεολογικής σχολής.

Κατεστραμμένες αγιογραφίες, σπασμένα γραφεία, λεηλατημένες τουαλέτες, σκάλες, υπολογιστές και αίθουσες διδασκαλίας συνθέτουν το σκηνικό.

Άγνωστοι πήραν τα κλειδιά των γραφείων των καθηγητών από το θυρωρείο και αφού τα άνοιξαν έκλεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αρχεία.

«Σήμερα είχαμε συνάντηση με συναδέλφους από τη Φεράρι της Ιταλίας. Οι ίδιοι έβλεπαν τα επεισόδια στην τηλεόραση και μου έστελναν συλλυπητήρια, είπε στο ethnos ο κ. Πασχαλίδης. Η θεολογική σχολή θα παραμείνει κλειστή μέχρι και τη Δευτέρα. Ζημιές υπάρχουν και στο διατηρητέο κτίριο της φιλοσοφικής. Συνθήματα με σπρέι υπάρχουν στους περισσότερους τοίχους του ΑΠΘ.

Από το μένος των αναρχικών δεν γλίτωσε ούτε το Μετρό

Στάχτη έγιναν τα γραφεία της Αττικό Μετρό και του Άκτωρα στο σταθμό Σιντριβάνι στη Θεσσαλονίκη από ομάδα άγνωστων οι οποίοι μπήκαν μέσα στο μετρό το βραδύ της Πέμπτης (07/12). Ομάδα αγνώστων προμηθεύονταν τσουβάλια από τσιμέντο, καρφιά, ξύλα, σίδερα, πλάκες πεζοδρομίου και τούβλα και τα πετούσαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες ήταν παραταγμένες στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Ομάδα άγνωστων πέταξε μολότοφ στα δύο γραφεία  καίγοντας αρχεία, σχέδια και ηλεκτρονικούς υπολογιστές των εργαζομένων του μετρό. Από το μένος των νεαρών δεν ξέφυγε ούτε το γυάλινο ασανσέρ του μετρό, σπάζοντας το κουβούκλιό του. Φθορές έχουν υποστεί και οι κυλιόμενες σκάλες του μετρό. Συνεργεία της εταιρείας βρίσκονται από το πρωί στο σημείο και αποτιμούν το μέγεθος των ζημιών.

Στο μεταξύ πριν λίγες μέρες είχε επισκεφθεί τον σταθμό Συντριβάνι και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Μυλόπυλος γράφοντας αργότερα στα social media:  «Οι σταθμοί του Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και ολοκληρώνονται. Εδώ στο σταθμό «Σιντριβάνι/Έκθεση» ο οποίος μέχρι τέλος της χρονιάς θα έχει πλήρως ολοκληρωθεί».

Για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να παρθούν τα αναγκαία μέτρα θα λάβει χώρα σύσκεψη κοσμητόρων κι αντιπρύτανη στο ΑΠΘ μετά τις 10:00.

επεισόδιαΑλέξανδρος ΓρηγορόπουλοςΑΠΘ