Ελλάδα|17.02.2020 20:42

Μενάνδρου: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη διαφυγή των δραστών στο κέντρο

Newsroom

Την ώρα που συνεχίστηκε για τέταρτη μέρα η αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Ομονοίας, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Αφγανού στην οδό Μενάνδρου αναζητούν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών. Μάλιστα το Open TV φέρνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνονται οι δύο φερόμενοι ως δράστες να φεύγουν από την περιοχή λίγο μετά το αιματηρό επεισόδιο.

Μάλιστα το συγκεκριμένο βίντεο εξετάζεται εξονυχιστικά από τους αξιωματικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών. Στο υλικό έχουν καταγραφεί περισσότερα από δέκα οπλισμένα άτομα τα οποία τρέχουν να εξαφανιστούν από την περιοχή πριν φτάσουν τα πρώτα περιπολικά. Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του Open TV Μαρίνο Αλειφέρη οι δράστες έφτασαν στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Σαπφούς και ακολούθησαν την κατεύθυνση προς το Γκάζι.

Την ίδια ώρα σε άλλο υλικό που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. τα μέλη της συμμορίας των Πακιστανών φαίνονται να κρατούν στα χέρια τους λοστάρια, ενώ εξετάζεται εάν ένας εξ αυτών τρέχει κρατώντας στα χέρια του όπλο. Ακόμη η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει τα στοιχεία τους. Πρόκειται για δύο Πακιστανούς 28 έως 30 ετών που έχουν απασχολήσει τις αρχές και κατά το παρελθόν. 

Από την άλλη πλευρά και σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του Open TV Μίνα Καραμήτρου το αιματηρό επεισόδιο στη Μενάνδρου ήταν ακόμα ένα κεφάλαιο στον πόλεμο των συμμοριών στο κέντρο της Αθήνας. Και αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV στις 26 Ιανουαρίου τα ίδια πρόσωπα που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή είχαν συγκρουστεί ξανά. Τότε είχαν πυροβολήσει στον αέρα, ενώ άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους κρατώντας στυλιάρια και μαχαίρια. Μάλιστα τότε υπήρξαν τραυματίες τους οποίους εξαφάνισαν πριν φτάσει στο σημείο στην αστυνομία. 

Σύμφωνα με αστυνομικούς η συγκεκριμένη περιοχή πέριξ της Ομόνοιας είναι ένα γεωγραφικό «φιλέτο». Μάλιστα έχουν χαρτογραφήσει την περιοχή και λένε ότι από τη Μενάνδρου και τη Σοφοκλέους καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00 ο τζίρος είναι 15.000 ευρώ.

ΑφγανοίΜενάνδρουαστυνομίαΟμόνοιαδολοφονία