Ελλάδα|18.02.2020 22:38

Το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για το «άνοιγμά» της στην Ευρώπη

Μαρία Ψαρά

Τα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής για «άνοιγμά» της στην Ευρώπη παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολου Τζιτζικώστα, του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου, αλλά και περιφερειαρχών από την Ελλάδα που επισκέπτονταν την πρωτεύουσα των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Γιώργος Πατούλης μίλησε για «μέρα επανεκκίνησης στην Αττική» και παρουσίασε σειρά τηλεοπτικών σποτ για την τουριστική προβολή της περιφέρειάς του.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται πολύ συχνά στις Βρυξέλλες και με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών. Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας για το 2020, παραβρέθηκαν φυσικά ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο Δ. Καλαμβρέζος, αλλά και ο επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΕΕ Ι. Βράιλας.

«Είναι σημαντικό που Έλληνες αναλαμβάνουν ευθύνες στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα», δήλωσε από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. «Η ενδυνάμωση της ΕΕ περνά από την ενδυνάμωση των Δήμων και των Περιφερειών», πρόσθεσε.

«Δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για περισσότερη Ευρώπη με λιγότερα χρήματα», είπε από την πλευρά του ο αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών.

Απόστολος ΤζιτζικώσταςΠεριφέρεια ΑττικήςΓιώργος Πατούλης