Ελλάδα|06.03.2020 18:00

Εκδρομές στις Καστανιές του Εβρου για στήριξη στους ακρίτες

Newsroom

Ο αγώνας στρατιωτών, αστυνομικών και κατοίκων να… μην πέσει ο Εβρος και να μην παραβιαστεί η μεθοριακή ελληνοτουρκική γραμμή από χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που οδηγήθηκαν στην περιοχή από τις τουρκικές αρχές δεν έχει αφήσει ασυγκίνητους όλους τους Ελληνες.

Στα Τρίκαλα και τη Δράμα δύο πρακτορεία οργανώνουν δωρεάν εκδρομές στις Καστανιές για να μεταφέρουν κάτοικοι των δύο περιοχών προμήθειες στους ακρίτες και να στηρίξουν ψυχολογικά τους αστυνομικούς, τους στρατιώτες που φυλάνε τα σύνορα. Οι επισκέπτες μεταφέρουν κυρίως τρόφιμα, αντισηπτικά και άλλα είδη στους ακρίτες.

«Οι περισσότεροι θέλουν να μεταφέρουν στους ακρίτες που φυλάνε τα σύνορά μας τρόφιμα αλλά εμείς τους έχουμε πει πως εκτός από αυτά χρειάζονται και είδη φαρμακείου, όπως για παράδειγμα αντισηπτικά και κολλύρια για τα μάτια» είπε στο ethnos.gr ο ιδιοκτήτης πρακτορείου των Τρικάλων, Δημήτρης Ευθυμίου. «Εμείς βάζουμε το λεωφορείο δωρεάν το οποίο ήδη σχεδόν έχει συμπληρωθεί» πρόσθεσε ο κ.Ευθυμίου. «Αν υπάρχει ενδιαφέρον και η κατάσταση στα σύνορα παραμείνει ως έχει το ταξίδι θα επαναληφθεί» επισήμανε.

Τα λεωφορεία θα φτάσουν στις Καστανιές αύριο το πρωί, απ΄ όπου θα αναχωρήσουν λίγο μετά το μεσημέρι έτσι ώστε ο κόσμος να επιστρέψει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου σε Δράμα και Τρίκαλα.

μετανάστεςΚαστανιέςΈβρος