Έβρος - Βίντεο ντοκουμέντο: Πρόσφυγες και μετανάστες την ώρα που διασχίζουν το χωριό Σιδηρώ
Κώστας ΑσημακόπουλοςΠρόσφυγες και μετανάστες περνούν μπροστά από την κάμερα του ethnos.gr την ώρα που διασχίζουν το ελληνικό χωριό Σιδηρώ στον Εβρο, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 9/3.
Ο απεσταλμένος του ethnos.gr βρίσκονταν στο χωριό για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και ξαφνικά περνούν από μπροστά του περίπου 20 άτομα.
Το βίντεο ντοκουμέντο αποδεικνύει ότι η τουρκική πλευρά βρίσκει τρόπους να περάσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο ελληνικό έδαφος, την ώρα που στις Καστανιές οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τη δράση των Τούρκων.
Περίπου 20 πρόσφυγες και μετανάστες κινούνταν με διακινητή ενώ κάποιοι από τους ντόπιους προσπάθησαν να τους καθυστερήσουν, χωρίς να τα καταφέρουν. Ο οδηγός τους, μάλιστα, φώναζε: «Go, go, run», για να μην γίνουν αντιληπτοί. Ολα αυτά διεξάγονται στον Εβρο ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Βερολίνο, έστειλε μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αποσύρει τους απελπισμένους από τον Εβρο και να σταματήσει τα fake news.
- Νέο έκτακτο από ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Οι «κόκκινες» περιοχές
- Σταμάτησαν οι έρευνες στο εργοστάσιο «Βιολάντα» υπό το φόβο νέας έκρηξης εξαιτίας της μεγάλης διαρροής προπανίου
- Η πρώτη φωτογραφία της Κρήτης από την Αττική από τον άνθρωπο που ενώνει τις βουνοκορφές της Ελλάδας
- Η σοκαριστική ιστορία 20χρονου στην Ινδία που ακρωτηρίασε το πόδι του για μια θέση στην Ιατρική