Ελλάδα|09.03.2020 20:17

Έβρος - Βίντεο ντοκουμέντο: Πρόσφυγες και μετανάστες την ώρα που διασχίζουν το χωριό Σιδηρώ

Κώστας Ασημακόπουλος

Πρόσφυγες και μετανάστες περνούν μπροστά από την κάμερα του ethnos.gr την ώρα που διασχίζουν το ελληνικό χωριό Σιδηρώ στον Εβρο, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 9/3. 

Ο απεσταλμένος του ethnos.gr βρίσκονταν στο χωριό για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και ξαφνικά περνούν από μπροστά του περίπου 20 άτομα.

Το βίντεο ντοκουμέντο αποδεικνύει ότι η τουρκική πλευρά βρίσκει τρόπους να περάσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο ελληνικό έδαφος, την ώρα που στις Καστανιές οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τη δράση των Τούρκων. 

Περίπου 20 πρόσφυγες και μετανάστες κινούνταν με διακινητή ενώ κάποιοι από τους ντόπιους προσπάθησαν να τους καθυστερήσουν, χωρίς να τα καταφέρουν. Ο οδηγός τους, μάλιστα, φώναζε: «Go, go, run», για να μην γίνουν αντιληπτοί. Ολα αυτά διεξάγονται στον Εβρο ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Βερολίνο, έστειλε μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αποσύρει τους απελπισμένους από τον Εβρο και να σταματήσει τα fake news. 

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΈβροςμετανάστεςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνπρόσφυγες