Ελλάδα|11.03.2020 19:55

Αυτόπτης μάρτυρας στον Έβρο: Οι Τούρκοι πιλότοι ήθελαν να ρίξουν ελικόπτερο

Newsroom

«Οι Τούρκοι πιλότοι ήθελαν να ρίξουν το ελικόπτερο». Αυτό υποστηρίζει στην κάμερα του OPEN TV και τον Δημήτρη Φρέσκο ο αυτόπτης μάρτυρας που έζησε την πρόκληση του τουρκικού F-16 που πέταξε πάνω από τον Εβρο. «Κατά τις 14:45 στο σπίτι όπου καθόμασταν εμφανίστηκαν δύο μαχητικά αεροσκάφη από το πουθενά. Ηταν εκκωφαντικός ο θόρυβος, πάνω από τα σπίτια οριακά. Βλέπουμε και το ελικόπτερο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και ξαφνικά αρχίζουν να κάνουν περιστροφές τα αεροπλάνα. Βγαίνουμε έξω και κοιτάμε ότι παρενοχλούν σε πολύ κοντινή απόσταση το ελικόπτερο, με σκοπό φυσικά να το ρίξουν». 

Ο αυτόπτης μάρτυρας αναφερόταν στο προκλητικό περιστατικό που προκάλεσαν οι Τούρκοι το μεσημέρι της Τετάρτης στον Εβρο. Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τον Έβρο σε ύψος από 500 έως 10.000 πόδια. Το συμβάν έλαβε χώρα στις 14:50 πάνω από τον Εβρο.

Στο ακόλουθο βίντεο που κατέγραψε χρήστης του Facebook φαίνεται η στιγμή της παρενόχλησης του ελληνικού ελικοπτέρου από τα δύο τουρκικά μαχητικά πάνω από ελληνικό έδαφος.

ελικόπτεροΈβροςτουρκικές προκλήσεις