Κοροναϊός: Σε σοβαρή κατάσταση γιος και νύφη του 90χρονου νεκρού στην Πτολεμαΐδα
NewsroomΣυναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, ύστερα από τον θάνατο του 90χρονου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τα κρούσματα του κοροναϊού.
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σπεύδει στο Νοσοκομείο της Καστοριάς για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Σε σοβαρή άλλα σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης, ο γιος του και σε λίγο καλύτερη κατάσταση η νύφη του. Ο 90χρονος είχε απευθυνθεί αρχικά στο Κέντρο υγείας Τσοτιλίου και στην συνέχεια απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς στο ΤΕΠ.
Στην συνέχεια έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας. Μετά την επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ του έγιναν εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στο κορονοϊό και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Αλλο περιστατικό, ένας 78χρονος κι αυτός από την Δαμασκηνιά Βοΐου που νοσηλευόταν από τις 8 Μαρτίου στην Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου με συμπτώματα πνευμονίας ομολόγησε κάποια στιγμή στους γιατρούς ότι έχουν συναντηθεί με τον 90χρονο. Του έγιναν αμέσως εξετάσεις και διαπιστώθηκε κι αυτός ότι είναι θετικός στον κοροναϊό.
Το μεσημέρι αναμένεται στο νοσοκομείο Καστοριάς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους γιατρούς και την διοίκηση του νοσοκομείου. Η Καστοριά έχει 13 διαπιστωμένα κρούσματα εκ των οποίων 7-8 είναι νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου. Πάνω από 40 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα, χωρίς όμως κάνεις από αυτούς να έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα.
- Ελληνοτουρκικά: Φόβοι για νέα κλιμάκωση των σχέσεων το καλοκαίρι - Γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες θερμού επεισοδίου
- Κυκλοφοριακό: Μετρό και σχεδιασμό ζητούν οι δήμαρχοι πριν «κλειδώσει» η Αθήνα - Επιστρατεύονται εθελοντές των δήμων εναντίον... βανδάλων
- Πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον Τσίπρα: Το δίλημμα της κάλπης και η επιχείρηση συσπείρωσης
- Η μήνυση του Ανδρουλάκη στον Άδωνι, το μπέρδεμα που προκάλεσε η Κουφονικολάκου στον ΣΥΡΙΖΑ και οι πρώτοι επίδοξοι πολιτευτές του Τσίπρα