Ελλάδα|10.12.2018 15:26

Μαζικές συλλήψεις για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Οκτώ αλλοδαποί, ένας 31χρονος, δύο 27χρονοι, ένας 24χρονος, δύο 23χρονοι, ένας 20χρονος και ένας 18χρονος, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 45 μη νόμιμους μετανάστες, συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης. 

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, συνέλαβαν τους δύο 23χρονους, διότι μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα με ΙΧ αυτοκίνητο εφτά μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο βόρειο Έβρο, συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές, ηλικίας 18, 24, 27 και 27 ετών, διότι προωθούσαν παράνομα στην ενδοχώρα 22 μη νόμιμους μετανάστες.  

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 18, 24 και 27 ετών να καθοδηγούν πεζή τους μη νόμιμους μετανάστες εντός δασικής και αγροτικής περιοχής και στη συνέχεια να επιβιβάζουν τους έντεκα από αυτούς σε αυτοκίνητο με οδηγό τον 27χρονο, ο οποίος επρόκειτο να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα. 
Στην τρίτη περίπτωση αστυνομικοί εντόπισαν ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο να κινείται στην επαρχιακή οδό Μέστης – Κρωβύλης Ροδόπης, ο οδηγός του οποίου (31χρονος), αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία, ανέπτυξε ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη, αλλά λίγο πιο κάτω το όχημα εξετράπη της πορείας του κι έπεσε σε αγροτεμάχιο. Ο οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο, συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.  

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες, ενώ από την εκτροπή του οχήματος τραυματίσθηκε μία διακινούμενη, η οποία μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. 

Τέλος, στην τέταρτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, στο ύψος της Ταύρης, αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 20χρονο οδηγό ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, ωστόσο, αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. 

Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε στον Λουτρό Έβρου, ενώ κατά την καταδίωξη προξένησε υλικές ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, σε μία μεταλλική πόρτα αποθήκης και σε ένα περιπολικό. 

Μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 20χρονο δράστη, ενώ Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος μετέφερε δέκα μη νόμιμους μετανάστες.

μετανάστες