Ελλάδα|10.12.2018 18:14

Καινοτομεί η Κηφισιά: Θερμαινόμενα παγκάκια με USB στον δήμο

Newsroom

Στα κορυφαία προάστια της Αττικής συγκαταλέγεται η Κηφισιά. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μία περιοχή που καινοτομεί διαρκώς. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο στην περιοχή έχουν τοποθετηθεί έξυπνα «ηλιακά παγκάκια» σε έξι σημεία των δημοτικών ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. 

Το «έξυπνο παγκάκι» είναι μια καινοτομία που εντάσσεται στις ολοκληρωμένες δράσεις «Έξυπνης Πόλης» του δήμου Κηφισιάς. Διαθέτει ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Τα παγκάκια, επίσης, διαθέτουν δύο θύρες USB, ώστε ο καθένας να μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και μία θύρα επαγωγικής φόρτισης, μέσω της οποίας η φόρτιση μπορεί να γίνει χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν αντίστοιχη τεχνολογία. 

Εντυπωσιακή είναι η παρουσία τους το βράδυ, όταν πέφτει το φως του ήλιου, καθώς φωτίζονται με μπλε χρώμα. Επιπλέον, υπάρχει ένας αισθητήρας, ώστε -σε περίπτωση βροχής- τα παγκάκια να απενεργοποιούνται, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

Κηφισιά