Ελλάδα|24.03.2020 20:42

Ελληνας εγκλωβισμένος στην Κωνσταντινούπολη: Μας είπαν «απαγορεύεται να βγείτε έξω»

Newsroom

Ο Θάνος Βασιλάκος είναι ένας από τους οκτώ Ελληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Θέλουν να επαναπατριστούν αλλά μέχρι σήμερα δεν τα έχουν καταφέρει.

Ο Ελληνας φοιτητής, που θα επέστρεφε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ μέσω μιας transit πτήσης από την Κωνσταντινούπολη μίλησε αποκλειστικά στο OPEN TV και τη Νίκη Λυμπεράκη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Ελαβα ένα μήνυμα από την οικογένειά μου ότι έχει ακυρωθεί η πτήση μου. Η κανονική μου πτήση ήταν για χθες αλλά οι Τούρκοι την ακύρωσαν και τη μετέφεραν για σήμερα. Λίγο πριν την πτήση με ενημέρωσαν ότι δεν μπορώ να πετάξω σήμερα. Σήμερα, μας είπαν “απαγορεύεται σαν Έλληνες να βγείτε έξω από το αεροδρόμιο”. Εκεί ξεκίνησε η Οδύσσεια. Επικοινωνήσαμε με το Προξενείο. Ψάξαμε να βρούμε λύση και γι’ αυτό είμαστε με μία βαλίτσα στο transit».

«Δεν ξέρουμε πώς θα γίνει ο επαναπατρισμός αλλά μιλάμε συνέχεια με το Προξενείο. Μας είπαν “απαγορεύεται οι Ελληνες να βγουν από το αεροδρόμιο”». Και πρόσθεσε: «Καλύπτουμε τα έξοδά μας από την τσέπη μας. Δεν μας έχει βοηθήσει κανείς», σημείωσε ο φοιτητής.  

ΚορονοϊόςΚωνσταντινούπολη