Περιφέρεια Αττικής–ΙΣΑ: Απέστειλαν 75.000 μάσκες-75.000 γάντια σε 1.500 ιατρεία
NewsroomΗ Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλαν 75.000 μάσκες και ισάριθμα γάντια, σε 1.500 ιατρεία της Αθήνας και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με στόχο να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες προστατευτικού υλικού από τον κορονοϊό για τις ανάγκες των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Επίσης, το επόμενο χρονικό διάστημα θα διαθέσουν χιλιάδες αντισηπτικά ατομικής χρήσης.
Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι η πολιτεία πρέπει να αξιοποιήσει το ιατρικό δυναμικό, για να συγκροτήσει ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύψει τις ανάγκες των ασθενών όπως και να διασφαλίσει την προστασία του σε όλες τις Δομές Υγείας.
«Τα ιατρεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, για να διασφαλιστεί η παρακολούθηση των κρουσμάτων με ήπια συμπτωματολογία, καθώς και των χρονίως πασχόντων. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε κυβέρνηση και φορείς προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, με αφορμή την αποστολή υγειονομικού υλικού στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
- Οι πρώτες αντιδράσεις στην Ευρώπη μετά τους δασμούς Τραμπ: «Απαράδεκτες απειλές, θα απαντήσουμε»
- Αιτωλοακαρνανία: Τον πυροβόλησε με φυσίγγια για αγριογούρουνο - Πώς έστησε το καρτέρι θανάτου
- Πατρινό Καρναβάλι: Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης - Χιλιάδες ξεφάντωσαν με χορό και τραγούδια
- Κονγκό: Γιατί η γέννηση δίδυμων ορεινών γοριλών ξεσήκωσε τους επιστήμονες - Τι σημαίνει για το είδος