Ελλάδα|12.12.2018 13:49

Κιλκίς: Τα λαγωνικά βρήκαν 50.000 χάπια ecstasy

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών χαπιών ecstasy και κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) επιχείρησαν να μεταφέρουν οδικώς από την Ολλανδία, αλλά εντοπίστηκαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στη φυλακή. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας 47χρονος κι ένας 33χρονος, ενώ αναζητείται ένας αλλοδαπός 33χρονος συνεργός τους.

Ειδικότερα, ο 47χρονος επιχείρησε να εισέλθει με τα ναρκωτικά στην Ελλάδα από το συνοριακό σταθμό Ευζώνων Κιλκίς, ωστόσο σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, στο όχημά του, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο ταμπλό του είκοσι νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 49.733 ναρκωτικά δισκία ecstasy και ογδόντα νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), αεροστεγώς κλεισμένες, συνολικού βάρους 7.661 γραμμαρίων.  

Όπως διακριβώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών ο 47χρονος, δρώντας κατ’ εντολή των δύο 33χρονων, μετέβη μαζί τους οδικώς στην Ολλανδία, από όπου παρέλαβαν τα ναρκωτικά. Στη συνέχεια, αφού τα έκρυψαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο 47χρονος τα μετέφερε και επιχείρησε να τα εισαγάγει στην Ελλάδα. Ο ένας 33χρονος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθη, ενώ ο άλλος αναζητείται.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, κατασχέθηκαν ακόμη από την αποθήκη σπιτιού του 47χρονου δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 689 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

ecstasy Ολλανδία