Υγεία|14.04.2020 15:48

Λιγοστεύουν τα περιστατικά κορονοϊού στα νοσοκομεία αναφοράς - Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ

Newsroom

Σχετικά ενθαρρυντικά είναι τα στατιστικά που ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, αφού όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, λιγοστεύουν τα περιστατικά κορονοϊού που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

ΑΧΕΠΑ: Εννέα ασθενείς στη ΜΕΘ

Στην εντατική του ΑΧΕΠΑ, νοσηλεύονται εννέα ασθενείς με κορονοϊό, από 14 την περασμένη εβδομάδα, ενώ σήμερα, Τρίτη 14/4, αποσωληνώθηκε ένας 44χρονος. 

Παράλληλα, στις κλινικές νοσηλεύονται 20 ασθενείς από 50 τη περασμένη εβδομάδα, ενώ δεν έχει φτάσει κανένα ύποπτο κρούσμα στις κλινικές εν αντιθέσει με τη περασμένη εβδομάδα που ήταν πολλά.

Σωτηρία: 14 ασθενείς σε ΜΕΘ - 99 στις κλινικές

Μείωση παρουσίασαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Από 20 «έπεσαν» στους 14 ενώ στις κλινικές από 97 που νοσηλεύονταν την περασμένη εβδομάδα, τώρα νοσηλεύονται 99. 

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι  τα 10 περιστατικά που νοσηλεύονται στις κλινικές είναι  από τη προνοιακή μονάδα ηλικιωμένων που τέθηκε σε καραντίνα στη Νέα Μάκρη. 

Αττικόν: Πτώση ασθενών σε ΜΕΘ και κλινικές

Καλή πορεία εμφανίζουν και οι αριθμοί στο Αττικόν, όπου αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 21 ασθενείς στις κλινικές και 5 στις ΜΕΘ, ενώ την περασμένη εβδομάδα νοσηλεύονταν 30 και 8 αντίστοιχα. Παράλληλα, στη Μονάδα Λοιμώξεων νοσηλεύονται 5 ασθενείς από 7 την περασμένη εβδομάδα.

Τέλος, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται τρεις ασθενείς στη Μονάδα Λοιμώξεωνα, από 8 που ήταν την περασμένη εβδομάδα. 

Ελπίδα και κουράγιο δίνουν οι εικόνες όσων ανάρρωσαν να βγαίνουν από τις ΜΕΘ

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ έρχονται να επισφραγίσουν εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με δύο ασθενείς να έχουν αναρρώσει και να βγαίνουν από τις ΜΕΘ νικητές. 

Δίπλα τους βρίσκονται οι ήρωες των νοσοκομείων, που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, μέρα και νύχτα, υπό αντίξοες συνθήκες. Η έξοδος των ασθενών από τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία Θριάσιο και Βενιζέλειο γίνεται εν μέσω χειροκροτημάτων και συγκίνησης. Οι ασθενείς ευχαριστούν τους ήρωες με τις μπλε και άσπρες ποδιές.

ΠΟΕΔΗΝΚορονοϊός