Υγεία|21.04.2020 17:28

Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: 40 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση νοσοκομείων

Newsroom

Κονδύλια 40 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους, για τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής της, που ανήκουν στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια, διαθέτει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στόχος είναι οι δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας να αποκτήσουν τεχνολογικό εξοπλισμό υποστήριξης υπηρεσιών υγείας, αναλώσιμα είδη, όπως αναπνευστήρες, ειδικό ρουχισμό προστασίας και λοιπά μέσα προφύλαξης, όπως προστατευτικές μάσκες, γάντια, γυαλιά κ.ά., kit για διαγνωστικά τεστ, φαρμακευτικά είδη, ιατρικά αέρια κ.ά., καθώς και υπηρεσίες εργαστηρίων για την παραγωγή προστατευτικών ειδών και υπηρεσίες απολύμανσης ασθενοφόρων και χώρων υγείας.

«Διαθέτουμε 40 εκ. ευρώ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αναβάθμιση των υποδομών των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας. Θα υλοποιηθούν και επενδύσεις, που είναι αναγκαίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Στεκόμαστε αρωγοί στη μεγάλη εθνική προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που με αφορμή και την πανδημία του κορονοϊού απέδειξε την αξία του», αναφέρει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Απόστολος ΤζιτζικώσταςΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίαςνοσοκομεία