ΠΟΥ σε Ευρώπη: Καμία περικοπή στη δημόσια Υγεία
NewsroomH οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρώπη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα πρέπει να ωθήσει τις κυβερνήσεις να κάνουν μειώσεις δαπανών στη δημόσια Υγεία, προειδοποίησε την Πέμπτη, 28 Μαΐου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
«Ανησυχούμε ότι οι χώρες θα απαντήσουν στην κρίση με τον ίδιο τρόπο που απάντησαν πριν δέκα χρόνια (…) κάνοντας περικοπές δαπανών στη δημόσια Υγεία», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε, διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Σήμερα προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι οι επενδύσεις στην Υγεία, η κοινωνική προστασία και η αποφυγή της λιτότητας», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη θα είναι εφικτή μόλις τεθεί υπό έλεγχο η κυκλοφορία του ιού.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, από το 2008 ως το 2013 ο προϋπολογισμός κατ’ άτομο που αφιερώνεται στην υγεία μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ στην Ευρώπη.
- Μεταπολίτευση: ανώριμη έφηβη ετών 52! Σκάνδαλα, ανάλγητη εξουσία, και… επιστροφή στη 10ετία του ‘50
- Ερωτήματα για το έγκλημα στη Σύρο: Δεν ασκήθηκαν διώξεις στο ζευγάρι – Αναπαράσταση ζητά ο εισαγγελέας
- 3,5 χρόνια μετά τα Τέμπη: Χωρίς ETCS σε κανένα σημείο του δικτύου - Ο ΟΣΕ παραδέχεται τα κενά και «πετάει το μπαλάκι» στη ΡΑΣ
- «Πληρώνουμε για να δροσίσουμε ένα μπουκάλι νερό»: Η ζωή στη Γάζα χωρίς ρεύμα και η μάχη για ένα ποτήρι κρύο νερό