Υγεία|20.07.2020 20:35

Κορoνοϊός: Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από φάρμακο με αντιϊκή πρωτεΐνη

Newsroom

Η Synairgen Plc ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το αντιιικό της φάρμακο SNG001 συνέβαλε σημαντικά στον περιορισμό των κινδύνων για τους νοσηλευόμενους ασθενείς της COVID-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής επί περισσότερων των 100 ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ανακοίνωση εκτόξευσε την μετοχή της. Η κλινική δοκιμή κατά την οποία χρησιμοποιήθηκε ιντερφερόνη βήτα έδειξε ότι οι ασθενείς που έλαβαν το σκεύασμα της Synairgen Plc είχαν κατά 79% χαμηλότερο κίνδυνο για να εκδηλώσουν σοβαρή μορφή της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός σε σύγκριση με εκείνους που έπαιρναν placebo.

Οι ασθενείς που έλαβαν το SNG001 είχαν περισσότερες από τις διπλάσιες πιθανότητες να αναρρώσουν από την COVID-19 σε σχέση με όσους έλαβαν placebo. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε κανένας θάνατος μεταξύ των ασθενών που έλαβαν το φάρμακο, ενώ αναφέρθηκαν τρεις θάνατοι στην ομάδα που έλαβε το ψευδοφάρμακο.

Η αναπνευστική δυσκολία αμβλύνθηκε επίσης σημαντικά στους ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο, σύμφωνα με την εταιρεία. Η ιντερφερόνη βήτα είναι φυσική πρωτεΐνη, η οποία ρυθμίζει τις αντιιικές αντιδράσεις του οργανισμού.

φάρμακοΗνωμένο ΒασίλειοΚορονοϊός