Υγεία|23.09.2020 19:24

Κορονοϊός: Πόσα κρεβάτια ΜΕΘ είναι διαθέσιμα στην Αττική – Τι ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας

Newsroom

Τη δική της θέση για το πόσες κλίνες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες στην Αττική δίνει η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχαν διατυπωθεί καταγγελίες από γιατρούς και εργαζόμενους ότι μετατρέπονται κλινικές σε ΜΕΘ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά κορονοϊού.

Ειδικότερα η πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας, Αναστασία Κοτανίδου, η οποία να σημειωθεί ότι συμμετείχε το πρωί στη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις κλίνες ΜΕΘ, διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια σε εντατικές.

Το ethnos.gr πάντως με εκτενές ρεπορτάζ του επεσήμανε πως στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό, υπάρχουν ακόμη άδειες κλίνες ΜΕΘ, ενώ όταν κριθεί απαραίτητο θα διατεθούν επιπλέον για τους ασθενείς με κορονοϊό που σήμερα χρησιμοποιούνται από ασθενείς με άλλα νοσήματα. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Κορονοϊός: 50 περιστατικά ημερησίως διακομίζει το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία - Η αλήθεια για τις ΜΕΘ».

Ειδικότερα η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας και η πρόεδρός της, Αναστασία Κοτανίδου, σημειώνουν: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ), θα ήθελα να ενημερώσω ότι στην Αττική είναι διαθέσιμα 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από αυτά 107 έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των ασθενών με COVID-19, ενώ εντός των επομένων ημερών θα προστεθούν άλλα 42 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σήμερα, 23/09/20, το 30% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι ελεύθερες προς διάθεση, ειδικότερα δε από τις κλίνες ΜΕΘ-COVID είναι ελεύθερες το 40% των κλινών».

κρούσματαΑττικήΜΕΘΚορονοϊός