Υγεία|29.09.2020 12:46

Ο κορονοϊός και η γρίπη παρατείνουν τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Μέχρι το τέλος του χρόνου παρατείνονται όλες οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών, νοσηλευτών αλλά και άλλων εργαζομένων του τομέα της Υγείας που έληγαν. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης «σχετικά με τις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού οι οποίες λήγουν στο προσεχές χρονικό διάστημα, διευκρινίζεται ότι κατατίθεται διάταξη στη Βουλή για την παράταση των συμβάσεων όλων των κατηγοριών επικουρικού προσωπικού, καταρχάς έως το τέλος του 2020. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ»

Η παράταση αυτή κρίθηκε απαραίτητη ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που τυχόν προκύψουν στο ΕΣΥ λόγω κορονοϊού και γρίπης.

Οι φόβοι των Αρχών εστιάζονται στο γεγονός ότι οι πολίτες θα προστρέχουν στα νοσοκομεία με τα πρώτα συμπτώματα, καθώς τα σημάδια του κορονοϊού και της γρίπης σε πολλές περιπτώσεις είναι κοινά.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι εδώ και εβδομάδες οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ διαμαρτύρονται για τη λήξη των συμβάσεων των επικουρικών και ζητούν τη μονιμοποίησή τους. Άλλωστε, καλύπτουν πάγιες ανάγκες λόγω και της πανδημίας. Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι θα δοθεί κι άλλη παράταση στο επικουρικό προσωπικό, ενώ στις μόνιμες προσλήψεις που θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δεσμευτεί ότι θα μοριοδοτηθούν όσοι έχουν εργασθεί ως επικουρικοί.

γρίπηεπικουρικοί γιατροίσυμβάσειςΚορονοϊός