Υγεία|07.10.2020 15:59

Κικίλιας: Η ανησυχία για τη διασπορά από τον συνωστισμό στο Εφετείο

Newsroom

Μία άλλη διάσταση, αυτή της διασποράς του κορονοϊού λόγω και της μεγάλης συγκέντρωσης για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ.Κικίλιας όπως συνηθίζει μέσω των social media, έκανε έκκληση στους συγκεντρωμένους να δείξουν την πρέπουσα προσοχή και να μην ξεχνούν ότι ο κορονοϊός σαρώνει ακόμη και τις ημέρες που νικά η Δημοκρατία. Όπως έγραψε στο twitter: «Σε όλους όσοι ήταν έξω από το Εφετείο, απευθύνω έκκληση, ως Υπουργός Υγείας, να είναι από εδώ και στο εξής, ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είναι μια ωραία ημέρα για τη Δημοκρατία ας μη γίνει μια κακή μέρα για τη δημόσια υγεία».

Και πραγματικά από νωρίς το πρωί όποτε και ξεκίνησε η μεγάλη δημοκρατική συγκέντρωση, πλήθος κόσμους συνέρρεε στους δρόμους κοντά στο Εφετείο, προκειμένου να διαδηλώσει εναντίον του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Βέβαια οι περισσότεροι φορούσαν μάσκα, αλλά λόγω και των συνθηκών ήταν προφανώς αδύνατο να τηρηθούν οι αποστάσεις των δύο μέτρων. Κάτι που άλλωστε φάνηκε και στους συμμετέχοντες πολιτικούς οι οποίοι μπορεί να φορούσαν επίσης μάσκα, αλλά ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να τηρήσουν τις αποστάσεις λόγω του κόσμου.

T

Πάντως οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, εδώ και μήνες σημειώνουν ότι η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται και σε ανοικτούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ, περισσότερα από 20.000 άτομα συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών. 

Κορονοϊόςδίκη Χρυσής ΑυγήςκρούσματαμάσκαΕφετείο