Υγεία|12.10.2020 10:48

Κορονοϊός: Βρισκόμαστε σε «οριακό σημείο» τονίζει ο Παναγιωτόπουλος

Newsroom

Ο επιδημιολόγος, Τάκης Παναγιωτόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του Open TV για την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο του κορονοϊού τονίζοντας ότι το σημείο που διανύουμε είναι «οριακό». Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι να φτάσουμε στον Χειμώνα με λιγότερα κρούσματα κορονοϊού και επισήμανε ότι η χρήση της μάσκας παντού θα έχει «πολλά πλεονεκτήματα».

«Τα κρούσματα βρίσκονται σταθερά σε υψηλά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε ύφεση, αλλά δεν έχουμε και εκθετική αύξηση. Δηλαδή ουσιώδη αύξηση των κρουσμάτων κάθε λίγες ημέρες», ανέφερα αρχικά ο επιδημιολόγος. Ξεκαθάρισε όμως ότι βρισκόμαστε σε «οριακό σημείο» για το αν θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες αύξηση ή μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Επιπλέον ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «όλοι περιμένουμε ο χειμώνας να είναι περισσότερο επιβαρυμένος», καθώς αυτό συμβαίνει με όλες τις ιώσεις του αναπνευστικού. Επομένως, πρέπει να τηρούμε τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα «για να συναντήσουμε την πιο δύσκολη χειμερινή περίοδο με την καλύτερη δυνατή αφετηρία», όπως τόνισε.  

Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους «είναι ασφαλώς στο τραπέζι» και έχει «πολλά πλεονεκτήματα», ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζει ότι «είναι μια αντίφαση το ότι δεν λαμβάνεται στην Αττική ενώ λαμβάνεται σε άλλες περιοχές με παρόμοια κυκλοφορία του ιού». Ο επιδημιολόγος τάχθηκε υπέρ του μέτρου διότι με την καθολική χρήση της μάσκας «ο κόσμος εξοικειώνεται με τη χρήση της».

μάσκαΚορονοϊόςεπιδημιολόγος