Υγεία|29.10.2020 12:50

Κορονοϊός: Κρούσμα στην τεχνική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας – Επί ποδός οι εργαζόμενοι

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ο κορονοϊός δεν κάνει τελικά διακρίσεις καθώς χτύπησε και το υπουργείο Υγείας. Σε συναγερμό είναι τις τελευταίες ώρες οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας - σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr – καθώς εντοπίσθηκε κρούσμα κορονοϊού στην τεχνική υπηρεσία. Πρόκειται για μία υπηρεσία που δεν εδρεύει στον κεντρικό κτίριο της οδού Αριστοτέλους, αλλά σε διπλανό στην οδό Μακεδονίας.

Όμως το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι αρκετοί υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας μεταβαίνουν στο κεντρικό κτίριο όπου βρίσκεται και η ηγεσία του υπουργείου, για διάφορες εργασίες. Συνέπεια είναι να υπάρχει ανησυχία για το αν ο ιός έχει μεταφερθεί και στο κεντρικό κτίριο. Να σημειωθεί ότι το τεχνικό τμήμα σχετίζεται με υπηρεσίες συντήρησης, ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και με το τμήμα ανάπτυξης μονάδων υγείας.

Συναγερμός

Ο εντοπισμός του θετικού κρούσματος έγινε τυχαία – υπογραμμίζουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr – αλλά από εκείνη την ώρα επικράτησε αναστάτωση. Στο τμήμα άρχισε να τηρείται το πρωτόκολλο, ενώ όπως τονίζουν πηγές, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να εξεταστούν με τεστ για τον κορονοϊό στο σύνολό τους. Πάντως εδώ και μέρες επικρατούσε ανησυχία στο κτίριο της οδού Μακεδονίας, μεταφέρουν πηγές. Και αυτό επειδή δεν είχε εφαρμοσθεί η εκ περιτροπής εργασία σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να συνωστίζονται οι υπάλληλοι στις αίθουσες.

Άλλωστε σχεδόν σε όλο το δημόσιο τομέα η τηλεργασία δεν έχει εφαρμοσθεί με μεγάλη επιτυχία, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr, αλλά ούτως ή άλλως στην τεχνική υπηρεσία θα ήταν μία δύσκολη υπόθεση. Άγνωστο παραμένει πάντως εάν θα ληφθούν νέα αυστηρότερα μέτρα στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, αλλά κι αν θα γίνουν μαζικά τεστ σε όλο το προσωπικό καθώς και απολυμάνσεις, δεδομένου ότι υπήρχαν υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας που επισκέπτονταν το κεντρικό κτίριο.

Κορονοϊόςυπουργείο Υγείας