Στους 41 οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου
NewsroomΣυνολικά 41 θάνατοι και 306 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί από την αρχή της περιόδου 2018 έως και τις 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Όπως αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, από τα 306 κρούσματα, τα 234 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 72 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).
Έχει καταγραφεί επίσης ένα εισαγόμενο περιστατικό (με ιστορικό ταξιδιού και προσβολής σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα). Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 74 έτη (εύρος: 10 – 95 ετών). Συνολικά μέχρι χθες νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία 13 ασθενείς, εκ των οποίων οι 6 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Ο ιός του Δυτικού Νείλου εντοπίζεται πλέον σε 90 δήμους σε όλη τη χώρα, έναντι 88 δήμων που είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι δύο νέες περιοχές είναι το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων και ο δήμος Τυρνάβου Λάρισας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν οι μισοί δήμοι στους οποίους ο ιός του Δυτικού Νείλου άφησε πίσω του ασθενείς και νεκρούς, βρίσκονται στην Αττική, καθώς ο ιός κυκλοφορεί σε 45 δήμους του λεκανοπεδίου.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!