Υγεία|07.10.2021 16:50

Pfizer: Αίτημα στον FDA για έγκριση του εμβολίου της σε παιδιά 5 - 11 ετών

Newsroom

Αίτημα στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) υπέβαλαν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech ώστε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έχουν αναπτύξει να πάρει άδεια χορήγησης σε παιδιά από 5 έως 11 ετών. Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην επεξεργασία του αιτήματος ενώ στις 26 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη.

Το συγκεκριμένο αίτημα, υποβλήθηκε από Pfizer και BioNTech την ώρα που καταγράφεται στις ΗΠΑ -αλλά και σε πολλές περιοχές του πλανήτη- αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά με τον αριθμό κρουσμάτων σε παιδιά να διαμορφώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου στο υψηλότερο επίπεδο της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων.

Η FDA έχει ορίσει την ημερομηνία της 26ης Οκτωβρίου προκειμένου ανεξάρτητοι σύμβουλοι να συναντηθούν και να συζητήσουν την αίτηση της Pfizer, καθιστώντας λίγο αργότερα δυνατή την έναρξη της χορήγησης εμβολίων σε παιδιά.

Μια γρήγορη έγκριση θα μπορούσε να βοηθήσει να μετριαστεί μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων φέτος το φθινόπωρο, με τα σχολεία να είναι ήδη ανοιχτά στη χώρα.

Το εμβόλιο, για το οποίο έχει ήδη δοθεί εξουσιοδότηση για ηλικίες 12-15 ετών και έχει εγκριθεί πλήρως για ηλικίες 16 ετών και άνω, έχει δείξει πως προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση στην ηλικιακή ομάδα σε κλινική δοκιμή με 2.268 συμμετέχοντες, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες στις 20 Σεπτεμβρίου. Η εξουσιοδότηση για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών δόθηκε περίπου ένα μήνα αφού οι εταιρείες υπέβαλαν τη σχετική αίτηση.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για το θέμα της Covid-19 Τζέφρι Ζίεντς δήλωσε σήμερα στο CNN ότι το νέο εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών μπορεί να είναι έτοιμο ακόμα και στις αρχές Νοεμβρίου, εφόσον εγκριθεί από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές υγείας.

Όλες οι ειδήσεις

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα για φρεγάτες και γραβάτες

Συγκλονίζει ο ψυχίατρος της Ιωάννας στη δίκη: Πρώτη φορά συνάντησα άνθρωπο χωρίς πρόσωπο

Καιρός - Κακοκαιρία Αθηνά: «Ψυχρή λίμνη» θα προκαλέσει τοπικά ισχυρά φαινόμενα την Πέμπτη

Πέτρος Φιλιππίδης: Την παραπομπή του σε δίκη ζητεί ο εισαγγελέας

Αυτοψία στα επικίνδυνα ρέματα της Αττικής: Βίλες μέσα σε κοίτες, μάντρες σπιτιών σε όχθες

«Καμπανάκι» ειδικών για νέα μέτρα: Λάθος το μήνυμα ότι τελείωσε η πανδημία

εμβόλιοπαιδιάPFIZERΚορονοϊόςεμβόλια