Υγεία|07.10.2021 23:36

Κορονοϊός - Μπουρλά: Αισιόδοξος ότι το φάρμακο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους

Newsroom

Αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο το φάρμακο κατά του κορονοϊού, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, ενώ τόνισε πως ο ίδιοςέχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Παράλληλα ο CEO της Pfizer, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών κάτω 5 - 11 ετών και μίλησε για την τρίτη δόση του εμβολίου αλλά και τις μεταλλάξεις.

Εμβολιασμός παιδιών 5 - 11 ετών

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Άλμπερτ Μπουρλά αναφέρθηκε στο αίτημα της Pfizer στο FDA για χορήγηση άδειας για εμβολιασμό των παιδιών 5 - 11 ετών στις ΗΠΑ και στο κατά πόσο αυτό το ενδεχόμενο είναι ασφαλές. «Εμείς για να υποβάλλουμε αίτηση σημαίνει ότι αισθανόμαστε πολύ έντονα ότι είναι αποτελεσματικό, ότι είναι ασφαλές και ότι χρειάζεται. Φυσικά θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν οι αρχές και εφόσον το εγκρίνουν όπως και περιμένω τότε συμβουλεύω όλους να το κάνουν», σημείωσε ο κ. Μπουρλά.

Τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού και μετάλλαξη Δέλτα   

Για την τρίτη δόση του εμβολίου ανέφερε ότι «διάφορες χώρες και διάφορες αρχές την έχουν συστήσει. Μερικοί πολύ πιο ευρέως από ότι άλλες χώρες κι ότι θα αποφασίσει η ΕΕ νομίζω θα πρέπει να ακολουθηθεί κι εδώ».

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και για τον αν αυτή θα εξελιχθεί σε εποχική γρίπη, ο Άλμπερτ Μπουρλά σημείωσε ότι «τα εμβόλια που έχουμε είναι πολύ αποτελεσματικά και εμείς όπως και άλλοι εργάζονται αυτή τη στιγμή και στην εύρεση θεραπείας. Το πρόβλημα είναι ότι η πανδημία είναι πολύ διαδεδομένη κι ότι ο ιός αυτός μεταλλάσσεται, επομένως θα πρέπει να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό.

Έχω την εντύπωση ότι θα το καταφέρουμε και θα είμαστε συνεχώς ένα βήμα μπροστά έτσι ώστε όταν παρουσιάζεται κάποια μετάλλαξη και συνεχίζουμε να είμαστε αποτελεσματικοί έχει καλώς, αν όμως δεν συνεχίζουμε θα μπορέσουμε να έχουμε μέσα σε 100 μέρες ένα καινούριο εμβόλιο για το στέλεχος που θα έχει πρόβλημα».

Κάνοντας αναφορά στις μεταλλάξεις ξεκαθάρισε ότι δεν έχει υπάρξει κανένα στέλεχος που δεν καλύπτεται από το εμβόλιο της Pfizer.

Έρχεται το φάρμακο για τον κορονοϊό

Αναφερόμενος στην ετοιμασία του αντιικού φαρμάκου που ετοιμάζει η εταιρεία είπε ότι εργάζονται σε ένα φάρμακο από το στόμα και η διαφορά σε σχέση με τα ενέσιμα είναι ότι μπορεί να δίνεται στο σπίτι. «Οι μελέτες γίνονται αυτή τη στιγμή κι έτσι είμαστε αισιόδοξοι αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πριν οι μελέτες αποκαλύψουν τα αποτελέσματα. Έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι η μελέτη θα είναι επιτυχής, ελπίζω ότι θα είναι καλά τα νέα και θα ξέρουμε πριν το τέλος του χρόνου».

Όλες οι ειδήσεις

Αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο: Ενισχυμένα τα επιδόματα - Την Παρασκευή τα μέτρα

Χρυσή Αυγή: «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές» - Διαδηλώσεις για τον 1 χρόνο από την καταδίκη

Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας: Υπερψηφίστηκε με 191 «Ναι» - «Όχι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25

Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για τρίτη δόση στους άνω των 50 με υποκείμενα

Κακοκαιρία Αθηνά: Μεγάλη ανησυχία - Έρχονται καταιγίδες σε πυρόπληκτες περιοχές σε Εύβοια και Δ. Ελλάδα

PFIZERεμβόλιοΚορονοϊόςΆλμπερτ Μπουρλά