Υγεία|11.10.2021 13:53

Κορονοϊός – Merc: Αίτημα προς FDA για επείγουσα έγκριση του χαπιού

Newsroom

Αίτημα στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ (FDA) προκειμένου να της χορηγηθεί επείγουσα άδεια για το χάπι της κατά του κορονοϊού υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία Merck. Εάν εγκριθεί από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αυτό γίνει το πρώτο χάπι για τη θεραπεία του κορονοϊού.

Στο μισό ο κίνδυνος νοσηλείας

Σημειώνεται ότι οι θεραπείες που υποστηρίζονται από την FDA κατά της νόσου απαιτούν ενδοφλέβια χορήγηση ή ένεση. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, το πειραματικό αντιικό φάρμακο Molnupiravir που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Merck & Co μειώνει στο μισό τον κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας λόγω σοβαρής COVID-19.

«Ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και σε προσβάσιμη τιμή φάρμακο που χορηγείται από το στόμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τεράστια πρόοδος στη μάχη κατά της COVID-19», δήλωσε ο Πίτερ Χόρμπι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος ειδικεύεται στις νεοεμφανιζόμενες μολυσματικές ασθένειες. «Αυτό θα αλλάξει τον διάλογο σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της COVID-19», δήλωσε στο Reuters ο CEO της Merck, Ρόμπερτ Ντέιβις.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός - Μαρουσάκης: Νέα κακοκαιρία από Πέμπτη με ένταση μεσογειακού κυκλώνα

Κίνηση στους δρόμους: Γιατί μετατράπηκε η Αθήνα σε απέραντο πάρκινγκ – Στο τραπέζι τέλος εισόδου στο Δακτύλιο

Κακοκαιρία Αθηνά: Μετρούν τις πληγές τους στην Εύβοια - Προβλήματα σε Κέρκυρα και Λάρισα

Πλημμύρες Βόρεια Εύβοια: Στο 10% τα αντιδιαβρωτικά - Πριν 2 εβδομάδες ξεκίνησαν έργα στο βουνό

Κίνηση στους δρόμους: Γιατί μετατράπηκε η Αθήνα σε απέραντο πάρκινγκ – Στο τραπέζι τέλος εισόδου στο Δακτύλιο

FDAχάπιΚορονοϊός