Υγεία|14.03.2022 11:41

Κορονοϊός – Μπουρλά: Απαραίτητη η τέταρτη δόση εμβολίου

Newsroom

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, δήλωσε ότι θα είναι απαραίτητο να γίνει και τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, κι ενώ αυξάνονται τα κρούσματα παγκοσμίως.

«Είναι απαραίτητη μία τέταρτη δόση εμβολίου», απάντησε ο CEO της Pfizer. «Η προστασία που λαμβάνετε από την τρίτη δόση, είναι αρκετά καλή, στην πραγματικότητα αρκετά καλή για τις νοσηλείες και τους θανάτους».

«Δεν είναι τόσο καλή κατά των λοιμώξεων, αλλά δεν διαρκεί πολύ καιρό», πρόσθεσε. «Όμως, μόλις υποβάλλουμε αυτά τα δεδομένα στον FDA και στη συνέχεια θα δούμε τι θα πουν και οι ειδικοί εκτός της Pfizer».

Ο Μπουρλά έχει δηλώσει προηγουμένως ότι μια τέταρτη δόση θα ήταν απαραίτητη. Σύμφωνα με το NBC News, ο φαρμακευτικός κολοσσός θα παρουσιάσει σύντομα στοιχεία στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων σχετικά με το τέταρτο εμβόλιο.

«Νομίζω ότι πρόκειται να υποβάλουμε στον FDA μια σημαντική πρόοδο δεδομένων σχετικά με την ανάγκη για μια τέταρτη δόση και πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, φυσικά, και στη συνέχεια και το CDC», δήλωσε ο Μπουρλά στο CNBC την Παρασκευή.

Χώρες όπως η Σουηδία και το Ισραήλ ήταν από τις πρώτες που προσέφεραν το πρόσθετο ενισχυτικό εμβόλιο σε κοινότητες υψηλού κινδύνου. 

Μελέτες έχουν δείξει ότι τρεις δόσεις εμβολίου μπορεί να είναι αρκετές για την προστασία από τις παραλλαγές του κορονοϊού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του New York Time τον περασμένο μήνα, ένας εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι βλέπουν φθίνουσες αποδόσεις από τις πρόσθετες δόσεις.

Κορονοϊόςκρούσματαειδήσεις τώραPFIZERτέταρτη δόση εμβολίουεμβόλιοτρίτη δόση εμβολίου