Υγεία|05.04.2022 11:39

Τέταρτη δόση εμβολίου: Συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών – Στο τραπέζι η έγκριση για τους άνω των 60

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προκειμένου να εξετάσει λεπτομερώς το ζήτημα της τέταρτης δόσης εμβολίου. Οι επιστήμονες της επιτροπής που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό να μελετούν τη χορήγησή της, εξετάζουν τις ηλικιακές ομάδες που θα πρέπει να γίνει αλλά και πότε.

Σε ποιους θα μπορεί να χορηγείται προαιρετικά η τέταρτη δόση εμβολίου

Οι επιστήμονες αναλύουν διεξοδικά τα δεδομένα που ισχύουν σε άλλες χώρες, με τις ΗΠΑ να έχουν ξεκινήσει να χορηγούν την 4η δόση σε όσους είναι άνω των 50 ετών. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα κληθεί να δώσει την έγκρισή της άμεσα, γι αυτό και η απόφαση μπορεί να ληφθεί ακόμη και σήμερα.

Στην περίπτωση αυτή θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβόλιο και την τέταρτη δόση, η οποία όμως δεν αναμένεται να είναι υποχρεωτική αλλά προαιρετική.

Η χορήγηση της τέταρτης δόσης μελετάται ήδη εδώ και έναν μήνα ώστε να χορηγηθεί στις ηλικιακές ομάδες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας του γενικού πληθυσμού. Να υπενθυμιστεί ότι εδώ και εβδομάδες η τέταρτη δόση γίνεται σε ανοσοκατεσταλμένους αλλά και σε χρονίως πάσχοντες.

Όλα δείχνουν ότι η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr θα ανοίξει για όσους είναι άνω των 60 ετών η οποία θα γίνεται προαιρετικά.

ειδήσεις τώραεμβόλιοemvolio.gov.grτέταρτη δόση εμβολίουΚορονοϊός