Υγεία|20.06.2022 22:59

Καθηγητής ιολογίας: Είμαστε αντιμέτωποι με νέο κύμα κορονοϊού - Η Όμικρον ΒΑ.5 είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρή από τη γρίπη

Newsroom

Καθηγητής ιολογίας προειδοποιεί για την Όμικρον ΒΑ.5, καθώς και για ένα νέο επιδημιολογικό κύμα που ήδη βρισκόμαστε αντιμέτωποι και θα κορυφωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Ειδικότερα, ο Ιταλός καθηγητής ιολογίας, Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο, υπογράμμισε ότι «η υποπαραλλαγή Όμικρον ΒΑ.5 είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρή από τη συνηθισμένη γρίπη».

Παράλληλα, μιλώντας σήμερα στα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας, ο Ιταλός καθηγητής πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο επιδημιολογικό κύμα, το οποίο αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή του στα τέλη Ιουλίου».

Ο Πρελιάσκο υπογράμμισε, επίσης, πως «οι πολίτες θα πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες στις παραλίες, όταν υπάρχει συνωστισμός».

O Ιταλός επιστήμονας επιβεβαίωσε ότι χάρη στον εμβολιασμό ο ιός προκαλεί, σε όποιον μολύνεται, σαφώς λιγότερα προβλήματα απ' ό,τι στο παρελθόν» αλλά ότι «υπάρχουν ακόμη κάποια περιστατικά πνευμονίας, τα οποία προκαλούν ανησυχία και ο κίνδυνος δεν πρέπει να υποτιμάται».

Όλες οι ειδήσεις

Αυτοψία του OPEN στον Έβρο: Τεράστια η πίεση από τα κυκλώματα των διακινητών - Βίντεο ντοκουμέντο από τα κρυφά μονοπάτια που χρησιμοποιούν

Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για ΑΦΜ που λήγει σε 3 και 4

Γέρακας: Βίντεο - ντοκουμέντο από την εν ψυχρώ εκτέλεση του 38χρονου - Όλα έγιναν σε 45 δευτερόλεπτα

Οδικά ΜΜΜ: Φεύγουν τα διαχωριστικά από τις θέσεις των οδηγών, αλλά έρχονται συσκευές απολύμανσης για τον κορονοϊό

Κορονοϊόςειδήσεις τώραCovid-19μετάλλαξη Όμικρον