Υγεία|24.06.2022 21:27

Μόσιαλος για τέταρτη δόση εμβολίου: Δεν χρειάζεται βιασύνη – Ποιοι πρέπει να την κάνουν

Newsroom

Για την τέταρτη δόση εμβολίου και τις ενστάσεις που έχει σχετικά με την εισήγηση της επιτροπής εμβολιασμών για τις ηλικίες 30 έως 59 ετών μίλησε ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος.

«Δεν χρειάζεται βιασύνη»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο κ. Μόσιαλος επανέλαβε ότι δεν χρειάζεται να βιαστεί κανείς για τη 2η αναμνηστική δόση, εφόσον δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και τόνισε ότι οι ίδιοι οργανισμοί παραδέχονται ότι δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για το άνοιγμα της πλατφόρμας για άνω των 30 ετών.

Όπως είπε, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η σύσταση είναι για τους άνω των 50 ή ακόμα μεγαλύτερες ηλικίες κι ότι θα πρέπει η έμφαση να δοθεί στους άνω των 60 ετών, καθώς το ποσοστό όσων έχουν κάνει τη 2η αναμνηστική δόση είναι μόλις 17%.

«Θα είχε νόημα ένα νέο εμβόλιο τον Οκτώβριο εφόσον αντιμετωπίζει την υποπαραλλαγή B5 της μετάλλαξης Όμικρον, που μεταδίδεται ραγδαία και θα επικρατεί τότε, ενώ έχει και υψηλό ποσοστό επαναλοιμώξεων», σημειώνει.

Τα σημερινά εμβόλια, δε, «είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην προστασία από τη σοβαρή νόσηση, όχι όμως στη μετάδοση της υποπαραλλαγής Β5», συμπληρώνει.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, τέλος, προτείνει για το φθινόπωρο να ενεργοποιηθούν μηχανισμοί καταγραφής του ποσοστού ανοσοπροστασίας στη χώρα μας, «ώστε να γίνουν και οι αναγκαίες συστάσεις».

Όλες οι ειδήσεις

Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στο μεσαίωνα: Δεν υπάρχει πλέον συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση – Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Μητσοτάκης σε Τουρκία: Να σταματήσει η ακραία ρητορική – Δεν έκοψα τους διαύλους επικοινωνίας με τον Ερντογάν

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Η στιγμή που ο 53χρονος φεύγει από το σπίτι – Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Η πρώτη αντίδραση της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου: «Απαράδεκτες οι κατηγορίες εις βάρος μου» - Πήρε θέση και η πρωθυπουργός της Γαλλίας

ειδήσεις τώραΗλίας ΜόσιαλοςεμβόλιοΚορονοϊόςτέταρτη δόση εμβολίου