Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα – Ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60
NewsroomΑνοίγει από αύριο, Δευτέρα 27 Ιουνίου η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού για τις ηλικίες 30 ετών και άνω.
Η επιτροπή εμβολιασμών έχει διευκρινίσει πως απευθύνει ισχυρή σύσταση να κάνουν το εμβόλιο οι πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ έχει παραδεχθεί πως δεν υπάρχουν επαρκώς τεκμηριωμένα στοιχεία για τα οφέλη της στις ηλικίες κάτω των 60.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.
Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.
Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιλέξουν».
- «Θύελλα» για το νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Οι fast track εργολαβίες για τη λειψυδρία, η εκτροπή του Αχελώου και το real estate σε 6.500 χωριά
- Η αντεπίθεση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η «νάρκη» Καρυστιανού και οι μεταγραφές του ΠΑΣΟΚ
- Τα Κέντρα Υγείας στην Αττική μετατρέπονται σε «κέντρα συνταγογράφησης» λόγω υποστελέχωσης: Οι 5 μονάδες που «βουλιάζουν»
- Ο σχεδιασμός του Μαξίμου μέχρι τις κάλπες: Τι είπε ο Μητσοτάκης για τον χρόνο των εκλογών και το διακύβευμα